Samtidig kunngjøres også vinnerne av EISA Maestro, den årlige internasjonale fotokonkurransen arrangert av EISAs fotomagasiner. I år er det 42. gang prisen for «Årets kamera» kamera blir delt ut. I 1982 var det bare denne ene prisen, senere har flere kategorier fotoprodukter kommet til, og dessuten en rekke produkter innen andre lyd og bildekategorier, da EISA ble utvidet til å omfatte også Hi-Fi, Hjemmekino, TV, Video, bilunderholdning og mobile produkter. 

Fotomag ble medlem i 2019

I 2019 ble Fotomag invitert av EISA til å søke om medlemskap i organisasjonen, og ble enstemmig opptatt som medlem i EISA Photography Expert Group under EISA Global Convention i Antwerpen i mai samme år. Som EISA-medlem deltar Fotomag delta i juryeringen av EISA Awards, der våre tester vil være med å danne grunnlag for EISAs utvelgelse og nominasjoner. Fordi EISA-prisene er basert på grundig dokumenterte tester, nyter de en unik anerkjennelse verden over.

EISA-Award-Logo-2023-2024-Tested-by-the-Experts-outline.png

EISA-medlemskapet gir oss dessuten unik tilgang til et stort nettverk av erfarne og kompetente kolleger i fotomagasiner verden rundt, samt de produktekspertene og utviklerne som produsentene regelmessig lar oss møte for å lære om nye produkter og teknologier – både innen EISAs egne arrangementer og i andre sammenhenger. Fotomags søstermagasin Stereo+ er også medlem av EISA.

EISA er globalt

I jubileumsåret er EISA en global organisasjon, og fremdeles unik ved at alle magasinene samarbeider om å kåre årets beste produkter innen sine klasser, basert på grundige og uavhengige tester. For noen år siden inviterte EISA magasiner fra land utenfor Europa til å søke medlemskap. Siden da er ni magasiner fra USA, Canada, India, Hong Kong, Japan og Australia blitt en del av den globale EISA-familien.

EISA-Maestro-2023-Logo-outline.jpg

Medlemmene i EISA Photography Expert Group arrangerer også hvert år fotokonkurransen EISA Maestro, der fotografer fra alle land hvor EISAs fotomagasiner og -nettsteder publiseres, inviteres til å delta. I tillegg til de opprinnelige EISA-magasinene i Europa, er nå også fotomagasiner i USA og India en del av EISA-familien. Du kan se oversikten over alle EISA-magasinene her. I år er det 16. gang EISA Maestro arrangeres. EISA-juryen kårer tre vinnere, som mottar heder og pengepremier, mens leserne stemmer over sine favoritter som premieres med € 1000 for den som mottar flest stemmer.

Alt dette blir offentlig 15. august, og publiseres samtidig på alle EISA-magasinenes nettsteder, og dessuten fyldig i sidene til de samme medlemmenes papir- og nettbaserte magasiner, som Fotomag og vårt søstermagasin Stereo+.