Nikon sier selv at karakteren til Plena er optisk perfeksjon. Da Nikon utviklet Z-systemet med den store Z-fatningen var hensikten å gi nye muligheter til å perfeksjonere optiske konstruksjoner, og Plena utnytter dette til fulle, ved å levere spesielt fine og sirkelrunde bokeh-elementer. Selv ut i de ytterste hjørnene er uskarpe lyspunkter helt runde. Med 11 avrundede blenderlameller holder de runde punktene seg også når du blender ned. Den moderate telefoto-brennvidden bidrar sammen med f/1.8 lysstyrke til å isolere motivelementene fra bakgrunnen. Om uskarpe felter er spesielt flotte, er også skarpheten enestående, sier Nikon. 

Z_135_F18_01_CA_8817_WEB_1-125 sec at f - 1,8_ ISO 1600.jpgZ 135mm f1.8 S Plena kombinerer ekstrem skarphet med perfekt bokeh som et verktøy for portretter og mye mer.

Både stillbilder og film drar nytte av de optiske kvalitetene til Plena, til fotografering av kunst, portretter, mote, natur og mer. Det er ingen «løkring» eller kattøye-bokeh, og Nikon hevder heller ingen merkbar fargespredning eller vignettering, selv ved største blender. Som et premium-objektiv i S-Line-serien har Plena også fått en rask og presis autofokus, som byr på eksepsjonell skarphet og kontrast selv ved f/1.8.  

Nærgrensen er gode 82 cm og objektivet består utelukkende av robust, men lett metall. Med 82mm filterfatning kan Plena bruke de samme 82mm filtre som passer til f/1.2-objektivene i S-Line.

Z_135_F18_03_USDD_TR_5631___.jpgPlena veier knapt 1000 gram, og har funksjonsknapper som kan tilpasses, både for horisontal og vertikal fotografering.

«Fotografer som ønsker å få feilfri bokeh har nå det perfekte objektivet til rådighet,» sier DIrk Jasper i Nikon. «Etter Noct er dette det eneste objektivet i Nikons historie som har fått sitt eget navn, noe som viser hvor spesielt det er. Navnet kommer fra det latinske ordet 'plenus', som betyr å være 'komplett' eller 'full', og det er perfekt for et objektiv som leverer bokeh som er så utsøkt som dette.»

Nikon benytter sitt spesielle mesoamorf-belegg og ARNEO-coating for å bekjempe gjenskinn og lysflekker, og hindre innfallende lys fra alle retninger. Omfattende værtetting og forsegling rundt knapper og skjøter, samt gummipakning på objektivfatningen skal holde støv, skitt og fuktighet ute.

Z_135_F18_00_TR_0918_A3___.jpgNikon har hentet frem glass av ypperste kvalitet, med blant annet Nikons SR-glass og et asfærisk element. 

Pris og levering

Nikon Z 135mm f/1.8 S Plena kommer i butikkene i løpet av oktober, og ventes å koste ca. kr 38.000. Les mer på Nikon.no og her på våre web-sider.