For lysåpningen går fra moderate f/4 på 28mm til mindre imponerende f/8 på 400mm. Riktignok leveres zoomen med VR, Nikons betegnelse på optisk bildestabilisator, men det reduserer bare kamerabevegelser og ikke motivbevegelser. Vi har imidlertid ikke prøvd objektivet ennå, så vi skal vente med å trekke konklusjoner.

Liten og lett

Ifølge Nikon er Nikkor Z 28-400mm f/4-8 VR minst og lettest i sin klasse. Vekten er bare 725 gram, og bare 141,5mm lang før du zoomer.Bildestabilisatoren klarer 5x kompensasjon (CIPA), og opp til 5,5x med Nikon-kameraer med innebygd bildestabilisator som synkroniserer. Det er beskyttet mot støv og vanndråper rundt fatningen og alle bevegelige deler, og den stillegående stepmotoren sikrer rask og lydløs autofokus både til stillbilder og video.

Vel 14x zoomområde gir høy fleksibilitet for fotografen (Foto: Nikon)

 

Nærgrensen går fra 20 cm til 1,2m og gir maksimal forstørrelse inntil 0,35x – nær halv størrelse. En lydløs kontrollring kan tilordnes ulike funksjoner, og en låsebryter hindrer objektivet å zoome utilsiktet. Zoomen er konstruert med 21 linseelementer i 15 grupper (inkludert 4 ED-elementer og 3 asfæriske elementer), og minste blender varierer fra f/22 til f/45.

Denne zoomen fyller ikke mye i kamerabagen og bør passe godt til fotografer på reise som ikke ønsker å bære for mange objektiver. 

Pris og levering

Nikkor Z 28-400mm f/4-8 VR forventes i salg i april, og vil koste ca. 18.500 kroner.

Du kan lese mer om objektivet på Nikons produktside.