Den opprinnelige 35mm F1.4 DG HSM | Art kom i 2012, og ble det første objektivet i Sigmas nye kvalitetssatsning med fullformatobjektiver i Art-serien. Den gangen ble objektivet naturlig nok laget for speilreflekskameraer, i første rekke Canon, Nikon og Pentax. Senere har Sigma også levert samme objektiv med «innebygget adapter», med både L-mount og Sony E-fatning. Men disse ble naturlig nok ganske store, og selv om de ga like gode resultater som den bejublete speilrefleksutgaven, utnyttet de ikke fordelene med speilløse kameraer, hverken ytelsesmessig eller mht vekt og størrelse.

WEB_Image_Sigma_35mm_f_1_4_DG_DN_ART_Sony_FE__303965_3256213547.jpg

Egenskaper

Sigma 35mm F1.4 DG DN | A er konstruert med 15 linseelementer i 11 grupper. Av disse er to elementer asfæriske, fire med ulik grad av ekstra lav dispersjon (brytningsfeil), og i følge Sigma korrigerer objektivet langsgående fargebrytningsfeil, et optisk avvik som ikke kan korrigeres i kameraet. Objektivet har også 11 avrundede blenderlameller for ekstra rund og myk bokeh.

Det lyssterke objektivet er relativt kompakt, med bare 645g, men lengden er rundt 11 cm. Det benytter 67mm filter og kan blendes ned til f/16. Nærgrensen er ordinære 30 cm, som gir ca. 0,19x forstørrelse. Objektivet er bygget i Sigmas solide og stabile kunststoffmateriale, mens selve fatningen er laget i hard messing. Det er sprut- og støvtettet, har et vann- og fettavvisende frontelement, og leveres med tulipanformet solblender med lås.

Det er tydelig at Sigma sikter både på stillbildefotografer og de som tar opp video. En manuell blenderring er på plass, med lås. Dessuten har objektivet en bryter der du kan slå av og på klikkene i blendertrinnene. Sigma 35mm F1.4 DG DN | A har en step-motor for autofokus, og skal i følge Sigma være kompatibel med de ulike kameraenes høyhastighet-AF. Fokuseringen er intern, og objektivet støtter ulike funksjoner med den programmerbare fokus-knappen. Manuell overstyring av AF er også på plass.

Sigma 35mm f/1.4 DG DN Art ventes i salg med det første, og prisen er ca. 9.500 kroner. Ikke avskrekkende når vi sammenligner med konkurrentene og Sigmas egen 35mm f/1.2 DG DN Art, som koster rundt 17.000 kroner.

Du finner mer informasjon på Sigmas internasjonale nettside.