Nå var ikke Google Pixel 7a noen sinke som mobilkamera. Da vi testet den i Fotomag nr. 5-2023, var vi begeistret for hvor mye kamera du får for pengene. Vi fant både stillbilde- og videoegenskapene imponerende for en mobil i denne klassen.

Hovedkameraet er et 26 millioner piksel vidvinkelkamera (tilsv. 26mm), dessuten har du en ultravidvinkel med 120° bildevinkel. Selfiekameraet tilsvarer 20mm, og du får 4K video både til selfier og hovedkamera. Vi kan by på noen små smakebiter av de første bildene vi har rukket å ta med kameraet nedenfor. 

Google Pixel 8a har selvsagt også egen portrettmodus, med justerbar bakgrunnsuskarphet og lyssetting. 

 

Nykomlingen Pixel 8a er litt dyrere enn forgjengeren, og prisene starter på ca. 6.700 kroner uten abonnement. Er det så ingen grunn til å kjøpe den nye? 

Du får i hvert fall flere nyttige forbedringer (og noen kanskje bare artige å ha): Den nye Tensor G3-prosessoren gir tilgang til mange av de samme AI-funksjonene som flaggskipmodellene Google Pixel 8 og 8 Pro, dessuten kan du nå kjøpe mobilen med 256 GB minne, mot før bare 128 GB.

Skjermen er litt mer lyssterk, og kantene noe mykere. På rammen av aluminium er det en matt overflate bak, og du har fire nye farger å velge i.

Nytt er også Android 14 installert, og at Google garanterer 7 år med oppdateringer. 

Kameraet kan bestilles nå, og leveres fra 15. mai. Prisen starter på 6.690 kroner for 128 GB-varianten. Les mer hos Google. Fotomag kommer tilbake med mer om den nye mobilen og full test.