[Oppdatert med leveringstid og batteriinfo] Modulært er stikkordet når Panasonic nå lanserer sitt første profesjonelle strømme- og TV-kamera basert på Micro Four Thirds-standarden. Lumix BGH1 deler mye av teknikken med det speilløse systemkameraet Lumix GH5s, men her er det hverken skjerm, søker eller håndgrep. Til dette kameraet må du derfor legge til skjerm, rigg og bare de komponenter du trenger. Og selvsagt optikk. Lumix BGH1 bruker Micro Four Thirds-optikk, fra Panasonic eller andre produsenter.

LUMIX BGH1_body_front_K___.jpg

Selv om det er mulig å ta stillbilder med kameraet, er det utelukkende beregnet for levende bilder. Panasonic har lagt til en rekke muligheter for flerkameraproduksjon og fjernstyring, og leverer dessuten et utviklingskit slik at profesjonelle produsenter kan lage sine egne styringsprogrammer. Lumix BGH1 lagrer 10-bits video med 4:2:0 internt på to SD-kort, og 4:2:2 eksternt. Her er ingen optisk bildestabilisator, men en avansert videofokusering som kan konfigureres både manuelt og automatisk. 

Kameraenheten veier bare 545g uten batteri, og kan lett tilpasses alt fra gimbaler og statiske rigger til droner. Norsk pris er anslått til ca. 26.000 kroner for grunnenheten uten batteri, men med nettstrømadapter. Leveringstid er ennå ikke kjent. Kameraet er leveringsklart i løpet av november. Les mer hos www.panasonic.no.