Det var ventet, men nå er det bekreftet: Arrangøren av Photokina 2020 klarer ikke arrangere årets messe. Årsaken er selvsagt Corona-viruset og alle problemene som følger av reiserestriksjoner og virksomheter som stenger. 

Avgjørelsen kom etter at ledelsen i Koelnmesse bestemte seg for å ikke organisere flere messer før tidligst i juni 2020. Dermed fulgte de også opp kristeteamet i byen Köln, som i dag ga råd om å avlyse alle messer i denne perioden. Tyske myndigheter har de siste dagene kommet med generelle retningslinjer for å håndtere Corona-viruset, og spesielt satt restriksjoner på messer og utstillinger. 

Det var flere grunner til å vente to år med neste messe, opplyser Koelnmesse.

– Den generelle tilstanden for fotobransjen er én ting, I tillegg regner bransjen med at kundene vil trenge tid for å komme over de økonomiske vanskelighetene som ventes den kommende tiden, og vil vare også i 2021. Ved å se fram mot 2022 kan alle involverte gis tid til å skape et Photokina etter markedets behov, til glede for både utstillere og besøkende, argumenterer messearrangøren.

Oppdatert informasjon kan finnes på Koelnmesses hjemmeside: www.koelnmesse.com/lp/corona-2.php

Etterhvert også på Photokinas hjemmeside: www.photokina.com