Faksimile av Fotomags omtale av Carlströms bok «Tid og rom» i 2020.

 

Mange kjenner Tomas Carlström som Morten Krogvolds assistent under workshops siden 1990-tallet. Der er han tusenkunstneren som løser alle store og små problemer, tekniske eller praktiske. Men også mannen Krogvolds studenter tyr til for å få råd om sine egne ideer og bilder, for når man blir kjent med ham, vet man også hvilken imponerende kulturell ballast han har.

Denne rike ballasten høster han generøst av i sin salgsutstilling «En bildereise» som åpnet i POP Vinbar i Asker 7. mai. Utstillingen består både av nye bilder og bilder som tidligere er stilt ut eller publisert i hans bok «Sanser i tid og rom» fra 2020. Dette er en unik anledning til å oppleve fotokunst på høyt internasjonalt nivå i Asker.

Utstillingen, og boken, spenner over et bredt felt av Carlströms liv og interesser. Mennesker, natur, musikk, historie og sporene etter det klassiske. Om Carlström er raus som menneske, er han kresen og perfeksjonistisk når det kommer til egne arbeider. Det bærer fotografiene hans preg av, både i valg av innhold og i utførelse. 

Alle bildene er i sorthvitt, noen er tonet, men alle har et felles preg av ro og dybde. Dette er bilder man kan bruke tid på, de er på ingen måte overtydelige, selv om de er konkrete nok. Det er når  han henter frem opplevelser og assosiasjoner hos betrakteren, at bildene lever sitt eget liv.

Les gjerne mer om Tomas Carlström og hans fotografi hos Morten Krogvold og i Fotomags omtale (lenke overnfor).

Utstillingen henger oppe i POP Vinbar til 29. juni. Skaff deg gjerne boken hans, hvis du ikke har den allerede. Den kan blant annet kjøpes i POP Vinbar.