Neste uke starter de opp igjen etter koronapausen, fotograf Morten M. Løberg og print-guru Per Arnfinn Persen. Deres kurs i fine art print er uhyre populære, og duoen inviterer til ny runde i slutten av september.

Workshopen går over over to dager og omfatter klargjøring, justering og printing av bildefiler til «fine art» ink jet fotoutskrift på kunstpapir. Kurset passer for fotografer, billedkunstnere og fotoentusiaster. Målet er å lære deltagerne å oppnå perfekte printer i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler – enten de printer selv eller velger å sette bort selve printingen. Deltagerne lærer hvordan de behandler digitale bildefiler, velger fargerom, justerer skjermen, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en moderne fotoskriver med arkivbestandig pigmentblekk på kunstpapir (også kalt giclée eller pigment print). Kursholderne har nylig investert i den aller mest moderne storformat-fotoskriveren: Epson SureColor P9500.

Kursledere er fotograf Morten M. Løberg og daglig leder Per Arnfinn Persen i ProfilData. Morten har lang erfaring som fotograf, billedkunstner og som fagmedarbeider i tidsskriftet Fotografi. Per Arnfinn er ekspert på fargekalibrering og fotoskrivere, og har lang erfaring med Epsons profesjonelle storformatskrivere.

Canson, Epson, Moab, Hahnemühle, Permajet og MediaJet sponser workshopen med materiell. Du får mulighet til å sammenligne kunstpapirer som Morten har valgt fra de respektive produsentene – og du får med deg en storformatprint av ditt eget bilde! Verdien av printen betaler langt på vei kursavgiften! Du får også med «Morten Løbergs store fotopapirtest» (verdi 450 kroner). Kan du ikke bli med på kurset, kan du kjøpe papirtesten her, eller bli Fotomag-abonnent og få den til halv pris.

For mer info og påmelding, klikk på denne lenken.