Importør:

Profoto A1X markedsføres som ‘verdens minste studioblitz’. Den har mange av studioblitzens egenskaper, men kan både brukes direkte på kameraet, i et flerblitzsystem (også med A1, B2 eller D2, B1, og B1X) og fjernutløst fra kameraet (med Profoto Connect) eller via radioutløser. Den nye modellen har fått et kraftigere batteri som klarer 450 utløsninger med full styrke (fra 350), og raskere oppladingstid med 1 sekund (mot 1,2 sekunder). Det oppladbare Li-Ionbatteriet er utskiftbart, og blitzen veier bare 590 gram med batteri.

Med A1X kan du nå benytte inntil 20 trådløse kanaler (mot 8), og du får et oppdatert grensesnitt a la B10. Det 7 cm runde blitzhodet gir en myk og jevn lysflate, og både kameramontert og fjernytløst blitz støtter høyhastighetssynkronisering. Blitzen har utskiftbare magnetiske lysformere (samme som på A1), som raskt kan byttes ut. Det finnes seks ulike lysformere tilgjengelig, og en vidvinkeldiffusor følger med. Blitzen har automatisk zoom som dekker bildevinkler tilsvarende 32–105mm og med vidvinkeldiffusor øker bildevinkelen til 14–24mm. Zoomhodet kan også overstyres manuelt.

Profoto-A1X-AirTTL-angle-back_ProductImage-NEW UI_h.jpgProfoto A1X har fått et nytt brukergrensesnitt etter modell av Profoto B10.

Blitzhodet yter 76 Ws og kommer med LED-modelleringslys som kan gi en indikasjon på hvordan lyset faller på motivet. Modelleringslyset kan slås av og på, justeres manuelt eller automatisk til denlysstyrken som er valgt. Det medfølgende batteriet lades på ca. 80 minutter. Med Profoto app for iPhone kan du også fjernstyre og oppdatere blitzen trådløst.

A1X-BTS 2.jpgMed Profoto Connect på kameraet får du trådløs fjernbetjening med opp til 20 kanaler.

Profoto A1X finnes for Canon, Nikon og Sony og koster fra ca. 11.000 kroner. Profoto Connect får du for ca. en tusenlapp ekstra kjøpt som kit. Blitzen er i handelen nå.

Les mer om Profoto A1X på produsentens egne hjemmesider.