Importør:

Det er altså ingen kopi av Petzvals portrettobjektiv som nå kommer. Lomography har latt seg inspirere av den ungarskfødte optikeren, men det er mest utseendet som direkte refererer til objektivet som ble laget for 179 år siden. Likevel, det hadde ikke vært Lomo hvis de ikke også hadde fristet med retroeffekter.

cpetzval_55_aperture_plate_190425_1__2_1.jpg

Lomography Petzval 55 mm f/1.7 MKII leveres med et sett blendersjablonger som gir ulike mykfokuseffekter.

Objektivet har åtte blenderlameller som trinnløst gir den spesielle virvelformede bokeh-effekten det originale portrettobjektivet er kjent for.  I tillegg kommer objektivet med et sett sjablonger for ekstra Waterhouse blendereffekter. Eksempler på effekter kan du se i bildekarusellen overnfor (fra Lomographys PR-bilder). Den trinnløse bokeh-effekten justeres ved hjelp av en egen bokeh kontrollring.

Petzval55_black_allum_detail_front(1).jpg

Lomo Petzval 55 mm f/1.7 MKII er helt manuelt, uten noen elektroniske kontakter, og den trinnløse blenderen gjør det spesielt interessant også for videofilmere. En dempet fokusring gjør det lett å fokusere manuelt. Det kommer i tre utgaver med ulik finish, som optisk er like: en utgave i messing-finish for de som virkelig vil ha et retropreg, samt to ulike aluminium-utgaver i sort.

TO EDIT_Petzval55_black_allum_mood_03.jpg

En litt mer «normal» utførelse i sort står til dagens nye speilløse kameraer.

Objektivet er laget for fullformatkameraer, og leveres kun til Canon RF, Nikon Z og Sony E-fatning. Speilrefleksbrukere er i denne omgang ute i kulden. Minste blender er f/22, konstruksjonen består av fire linselementer i tre grupper, og nærgrensen er ca. 60 cm. Objektivet har 67 mm filterfatning.

Petzval55_brass_packaging.jpg

Lomography Petzval 55 mm f/1.7 MKII er planlagt klar til levering i begrenset antall fra juli (svart aluminium) og august (svart og naturell messing), til mellom ca. 400 og 500 Euro.

Mer informasjon hos Lomography.