Med en synsvinkel opp til 130° går denne rettlinjede vidvinkelzoomen inn i områder ingen objektiver tidligere har beveget seg. 130 grader dekker mer enn dobbelt så stort område som en 16mm. Den rettlinjede konstruksjonen følges av en avansert fem trinns bildestabilisator (6 trinn sammen med innebygd bildestabilisator), og konstruksjonen gir meget høy skarphet ut i hjørnene med så å si null forvrengning, sier Canon.

RF 10–20mm F4L IS STM er utstyrt med nyeste Peripheral Control-bildestabilisator, som gir krystallklare vidvinkelopptak uten uønsket bevegelsesuskarphet.

Siden objektivet er medlem av «L-familien», er det også bygget til profesjonelle standarder og solid værsikret. Frontelementet er beskyttet mot smuss og sprut med et fluorbelegg.

Selv 20mm er en ekstrem vidvinkel-brennvidde, mens 10mm til fullformat er tidligere ukjent for zoom-objektiver. Slike kraftige vidvinkler har tradisjonelt vært følsomme for uheldige effekter av bildestabilisator, særlig med håndholdt kamera, men Canon mener å ha løst det med sin Peripheral Control-bildestabilisator.

Nærgrensen er 25 cm over hele zoomområdet.

Canon RF 10-20mm F4L IS STM er bare 112mm langt, smalere og veier under halvparten av Canon EF 11-24mm f/4L USM. Med innebygd bildestabilisator innbyr det også til å fotografere i situasjoner der man tidligere ville foretrukket stativ. Objektivet må være landskapsfotografens drøm. Du får med mer i bildet, kan formidle nye perspektiver og fotografere eller filme dramatiske panoramaer. Det innbyr til å fremheve forgrunnen, skildre interiører og dokumentere arkitektur i trange omgivelser. Filmskapere kan være mer kreative og fange storslagne oversiktsbilder.

Zoomen er første objektiv i L-serien med STM-motor og mulighet for kontinuerlig manuelt fokus.

Med kontinuerlig f/4 som maksimal blender og nær lydløs STM fokusmotor egner Canon RF 10-20mm F4L IS STM seg godt til fotojournalistikk og dokumentarfotografering. Sammen med fullformatkameraet EOS R8 veier det mindre enn det 1180 gram tunge EF 11-24mm f/4L USM alene.

Canon RF 10-20mm F4L IS STM kommer i salg fra 26. oktober, og prisen blir ca. 34.400 kroner. Les mer om nyheten på Canons nettside.