Unikt er det ikke, og Ricoh selv har gjort det før, med Ricoh GRIII Diary Edition, GRIIIx Urban Edition og GRIII Street Edition. Trikset med å fornye interessen for et produkt med kosmetiske eller små endringer er velkjent, og vi var selv begeistret da vi testet både Ricoh GR III og GR IIIx i Fotomag tidligere. For både samlere og entusiaster kan slike små endringer gi mening når produktene likevel er av høy klasse. Særlig når prisen er omtrent som før.

 

Vi i Fotomag har ikke testet Ricohs oppdaterte GR III-modeller ennå, men RIcoh har sendt ut dette pressebildet tatt av den tyske fotografen Wolfgang Baus med GR IIIX HDF som eksempel på HDF-filtereffekten.

 

HDF – Highlight Diffusion Filter

HDF-filteret er et diffusjonsfilter som «gjør høylysene diffuse og skaper en mild uskarphet langs kantene, noe som gir en nostalgisk følelse som minner om filmfotografering eller filmbilder», opplyser Ricoh. Filteret er tilordnet en egen knapp, men kan også tilordnes andre knapper av brukeren. Det kan selvsagt også skrus av.

I tillegg har begge kameraene fått en litt lysere grå farge på utløserknappen, i forhold til hovedmodellene. Ellers er begge kameraene er utstyrt med de samme avanserte funksjonene som tidligere modeller, som bildestabilisering i kameraet, rask hybrid fase-/kontrastautofokus og kontroller som kan tilpasses av brukeren selv.

Lommevennlig.

 

Felles for begge kameraene er at de benytter en meget god CMOS-brikke i APS-C-format, ganske lik den du finner i et par av Pentax’ speilreflekskameraer, har inntil 4 trinn bildestabilisering og er så kompakte at de lett glir ned i en lomme. Begge har kun skjermsøker, men optiske søkere kan kjøpes som tillegg. Da er de imidlertid ikke like kompakte lenger.

Forskjellen består i at mens GR III har et 18,3mm vidvinkelobjektiv (tilsv. ca. 28mm i fullformat), har GR IIIX et 26,1mm normalobjektiv tilsvarende 40mm. Begge med lysstyrke f/2.8. 

Priser og levering

Begge kameraene skal være i salg i løpet av april, og prisene er omtrent som før:

Du finner mer informasjon om de nye utgavene hos importøren Focus Nordic ved å klikke på produktnavnene ovenfor.