For første gang har Samsung utstyrt smartmobilen med variabel blender. Kameraet skal automatisk kunne bytte mellom blender f/2.4 og f/1.5 basert på lysforholdene når du fotograferer. Både S9 og S9+ har kamera med variabel blender, men S9+ har samtidig blitt oppgradert med doble kameraer. I likhet med Note 8 og iPhone er det her snakk om et kamera med vidvinkel, og ett med tele. På S9+ sitter den variable blenderen kun på vidvinkelkameraet. Begge kameraene har optisk bildestabilisering, 12 megapiksler, og simuleringen av bakgrunnsuskarphet skal ha blitt forbedret.

galaxy-s9-camera_main_3.jpg

Bildeprossessoren har også fått en real oppgradering, og er fire ganger så rask som i forrige generasjon Galaxy. Dette betyr bedre ytelse, spesielt ved fotografering i lite lys. I tillegg gjør det at Galaxy S9 og S9+ eri stand til å fange video i sakte film, med hele 960 bilder/sek. Sakte film kan også startes automatisk når mobilen oppdager bevegelse i et forhåndsdefinert område på skjermen. Redigeringsmulighene ser også ut til å ha blitt bedre, og saktefilmen kan brukes som låseskjerm.

galaxy-s9-camera_main_9.jpg

Raskere prosessor og bedre kamera kombineres sammen i Samsungs nye satsing på utvidet virkelighet (AR). Med S9 og S9+ kan du lage din egne animerte emojier som likner på deg selv, og som følger bevegelsene og ansiktsuttrykkene dine. Man kan også peke kameraet mot en tekst - f.eks. et veiskilt eller en meny - og få det oversatt direkte på skjermen.

Samsung-Galaxy-S9_S91.jpg

Både S9 og S9+ har fått stereohøyttalere kalibrert av AKG, med Dolby Atmos som skal gi en mer tredimensjonal lydopplevelse. I motsetning til flere av konkurrentene har Samsung valgt å beholde minijack-utgangen, så de som fremdeles bruker hodetelefoner med kabel kan beholde dem en stund til. Hurtiglading er også på plass, også trådløst. Begge modeller kommer med Android 8.0, har 64GB interminne, to SIM-kortplasser samt plass for minnekort.

Galaxy S9 og S9+ kommer i fire farger: sort, grå, blå og lilla, og vil være tilgjengelig 16. Mars. Prisen på S9 vil være ca 8800,- og S9+ ca. 9800,-