Med 745 gram og 108,8mm lengde (L-mount) er størrelsen moderat for et så lyssterkt premium-objektiv. Største blender er altså f/1.2 og objektivet har 13 blenderlameller. Det burde garantere den attraktive bokehen som mange fotografere etterspør. Nærgrensen på 40 cm er også nyttig (0,16x forstørrelse).

«Made in Japan»

Som vi er blitt vant med fra Sigma, er Sigma 50mm F1.2 DG DN | Art laget på Sigmas egen fabrikk i Japan. og Art-serien er kjent for høy kvalitet og avanserte konstruksjoner. Objektivet er selvsagt værbeskyttet, og har frontlinse som er beskyttet mot smuss og sprut. Objektivfatningen er i messing, og for øvrig bruker Sigma sitt eget temperaturbestandige komposittmateriale. To fokusgrupper er begge drevet av en rask og stillegående lineær autofokusmotor, og fokuspustingen er minimalisert. 17 linseelementer i 12 grupper, deriblant fire asfæriske elementer, med Sigmas Super Multi-Layer Coating og et indre fokussystem sikrer at objektivet også er kompakt ved fokusering.

Objektivet har en manuell blenderring med bryter for å deaktivere klikk, og en rekke tilpasninger til kameraer fra både Sony og L-mount-standarden (avhengig av modell), som bl.a. fokuslåseknapp, støtte for korrigering av objektivforvrengning, AF/MF-bryter og på L-mount valgfri lineær og ikke-linær fokusering.

Pris og levering

Sigma 50mm F1.2 DG DN | Art er i salg fra 18. april og vil koste ca. 18.000 kroner.

DU kan lese mer om objektivet på Sigmas produktside.