De tre objekttivene er FE 24mm F2.8 G, FE 40mm F2.5 G og FE 50mm F2.5G. De veier bare fra 162 gram til 174 gram, og er åpenbart godt egnet til vlogging, sosial fotografering og reisefoto med f.eks. det kompakte Sony A7C (ABO). Men siden det er tre fullformatobjektiver, kan de like gjerne benyttes på andre Sony-kameraer med E-fatning. Med både blenderring, fokusring og fokus-knapp er objektivene allsidige og like gode til stillbilder som til videoopptak.


Fotomag er i ferd med å teste de tre objektivene. Testen kommer i neste utgave av Fotomag, over påske.

Avansert konstruksjon

Blenderringen har klikkbryter for å skifte mellom 1/3 klikkstopp og trinnløs funksjon. Den har også tydelige riller, som gjør den lettere å benytte til manuell fokus, f.eks. sammen med fokushjelpemidler til video. En programmerbar fokusknapp er også på plass, sammen med AF-/MF-bryter.

Autofokusen drives av to lineære motorer, for vibrasjonsfri, lydløs og presis fokusering. Sonys fokussystem sikrer også effektiv sporing av bevegelige motiver, både mennesker og dyr. Fokuseringen er intern, objektivene endrer ikke størrelse under fokusering.

Kompakte, men likevel solide

Alle disse tre objektivene er bygget i aluminium, og solid værtettet med pakninger både rundt knapper, fatning og rundt objektivdelene. Filterstørrelsen er 49 millimeter hos dem alle tre. De leveres med kompakt solblender.

Optisk konstruksjon

Sony FE 24mm F2.8 G er en klassisk supervidevinkel til arkitektur, interniører og landskaper. Objektivet har 3 asfæriske linseelementer og 1 ED-glass. Nærgrensen er 24 cm. 

Sony FE 40mm F2.5G har den ‘egentlige normalbrennvidden’, siden 40mm er svært nær diagonalmålet til en 35mm fullformatbrikke. Det gir et naturlig perspektiv som ikke tiltrekker seg spesiell oppmerksomhet, samtidig som det er mer vidvinklet enn en 50 mm. FE 40mm F2.5G er konstruert med 3 asfæriske linseelementer og har 28 cm nærgrense.

Sony FE 50mm F2.5G er det klassiske normalobjektivet, og med moderate F2,5 lysstyrke er det svært kompakt. Her er bildevnkelen nær øyets normale oppfatning av perspektiv. Optisk består objektivet av 2 asfæriske glass og 1 ED-element. Nærgrensen er gode 35 cm.

Pris og levering

Sony opplyser at de tre objektivene er i salg i april. Prisen for de tre objektivene er den samme, ca. 7.700 klingende norske kroner for hvert av dem. Vi har allerede begynt å teste objektivene, i Fotomag nr. 2-2021 kan du som er abonnent lese og se vår fulle test. Magasinet kommer over påske.

Er du ikke allerede abonnent, kan du abonnere her. Har du spørsmål om abonnement, les gjerne Ofte stilte spørsmål her