Importør:

Med 4,3 x zoomområde, optisk bildestabilisator, værsikring og god nærgrense er Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD godt egnet til generell fotografering, reiser og kvalitetsopptak for den som ikke ønsker å bytte objektiv for ofte. Samtidig utfyller den på en god måte Tamron 17–35mm F2.8-4 Di OSD som ble sluppet i fjor. Begge inngår i Tamrons nye designserie og er laget for fullformat. Til APS-C-kameraer får den nye 35-150-millimeteren bildevinkler tilsvarende ca. 53–225 mm (Nikon) og 56–240mm (Canon).

Rekkevidden går henholdsvis fra en moderat 35 mm vidvinkel til gode 135 mm tele – begge endepunktene er svært anvendelige til en lang rekke situasjoner uten å utfordre de ekstreme bildevinklene. Med 35 mm f/2.8 har du en allround vidvinkel med naturlig perspektiv, og med 150mm f/4 en rimelig lyssterk tele som, særlig med den gode nærgrensen på 45 cm, gjør det lett å oppnå uskarpe bakgrunner samtidig som objektivet egner seg bra til portretter. I tillegg har du selvsagt alle brennviddene i mellom, og alle mulighetene til å beskjære motivet i kameraet.

a43_group_with_hood_20190208.jpgBåde Tamrons nye 35–150mm og fjorårets 17–35mm er kompakte alternativer for Canon- og Nikons speilreflekskameraer.

5 trinns bildestabilisator og 45cm nærgrense

Tamrons gode bildestablisator (VC) klarer i følge produsenten å kompensere inntil 5 trinn for kamerabevegelser, og gjør deg mindre avhengig av stativ. Med en OSD-AF-motor får du også stillegående og presis autofokus. Objektivet har doble mikroprosessorer for maksimal ytelse fra autofokus og bildestabilisering. Det værsikrede objektivet har en avansert optisk konstruksjon med asfæriske linseelementer, LD-glass og en frontlinse med fluorbelegg for beskyttelse mot fett og smuss. Filterdiameteren er 77mm, og de 9 runde blenderlamellene skal sikre gode og jevne ute-av-fokus-elementer.  Solblender følger med, og objektivet er kompatibelt med Tamrons Tap-in Console. Nikon F-utgaven veier 790 gram, Canon EF-utgaven er 6 gram tyngre.

Tamron 35-150mm topside.jpgNikon-utgaven er i salg i begynnelsen av juni, og Canon-versjonen en måned senere. Prisen blir ca. 9.500 for begge versjoner.

Du kan lese mer om objektivet hos importøren, Focus Nordic.