Sony A7S III skal ikke ha spesielle begrensninger i opptakstid. Sony forteller til Fotomag at kameraet fint klarer én time sammenhengende opptak med 4K video og 60fps i 10-bit med 4:2:2 fargekomprimering lagret internt. En helt nyutviklet spesiell varmeavledningsstruktur er designet for å holde bildebrikken og bildeprosessoren innen normale temperaturnivåer, og dermed hindre overoppheting mens kameraet samtidig beholder kompakte mål. Denne skal være 5x mer effektiv enn tidligere kjølesystemer.

CX85000_system_ECM-VG1-Large_wide.jpgDet er video som kommer i første rekke for Sony A7S III, men det er også et kraftig stillbildekamera med 12 megapiksler bildebrikke.

Konkurrerer direkte med Canon EOS R5 og Panasonic S1H

Det er ingen tvil om at konkurransen om de spesialiserte hybride stillbilde/videokameraene spisser seg til. Mens Canon har valgt å levere både høy oppløsning og ekstreme videoegenskaper med EOS R5, har Sony valgt å videreutvikle konseptet i A7S-serien med 12 megapiksler fullformat CMOS-brikke, meget høy dynamikk (minst 15 trinn), 16-bits RAW-filer og høy videoytelse. Med til dette hører blant annet en unik 9,44 Mp OLED-søker og to minnekortplasser, som begge støtter CFexpress type A og SDXC minnekort med UHS II-støtte.

Sony A7S III kommer i salg i september, og prisen i Norge blir ca. 48.000 kroner.

Fotomag kommer tilbake med mer innen kort tid.