Litt forenklet sagt er Sony ZV-E10 en krysning mellom fjorårets kompaktkamera ZV-1 og systemkameraet Alpha 6100. Det arver de smarte vloggingfunksjonene til EISA-prisvinneren ZV-1, men teknisk er det i store trekk det samme kameraet som A6100. Blant de egenskapene ZV-E10 «arver» er at søkeren er erstattet med en vribar pekeskjerm, det kommer med en innebygget retningsbestemt 3-kapsel mikrofon med vindbeskyttelse, har egne funksjoner for å fokusere på produktbilder og lage uskarp bakgrunn, og dessuten et filter som glatter ut hudflater. Om ikke det er nok, kan du bruke ZV-E10 til live-strømming, det har både inngang for ekstern hodetelefon og mikrofon (inkl. Sonys digitale mikrofoner), og du kan ta vertikale videoer til sosiale medier.

24 Mp lynrask CMOS

Bildebrikken er det samme som i A6100, og kan selvsagt også ta stillbilder. Den er mer enn tre ganger større i flate enn bildebrikken i ZV-1 (som er av 1"-typen, den samme som i flere RX100-serie kameraer). Vi har ikke testet ZV-E10 ennå, men kapasiteten til A6100 er godt kjent: det har blant klassens beste autofokus, videoegenskaper og batterikapasitet. 

ZV-E10 har ikke innebygd bildestabilisator, men kan leveres med Sonys lille kit-zoom E 16-50mm F3.5-5.6 OSS med motorzoom og optisk bildestabilisator. I tillegg har kameraet aktiv elektronisk bildestabilisator for video, og sanntids sporing av motiver. Kameraet leveres i to farger – hvitt eller sort.

Pris og levering

Sony ZV-E10 er i handelen i løpet av august, og vil koste ca. 8500 kr for kamerahuset alene, eller 9500 med 16-50mm kit-zoom. Det er ganske presis i samme prisklasse som den lille ZV-1 og systemkameraet A6100. Du kan lese flere detaljer om Sony ZV-E10, og se utvalget av tilleggsutstyr på Sonys nettsider.