Den nye zoomen er dessuten kompakt og relativt lett med 488 gram og 99 mm lengde. Den er værtettet med pakninger og fluorbelagt frontlinse. Den er fullt utstyrt med fokusbegrenser, har manuell blenderring som kan låses og skiftes mellom klikk og trinnløs modus, og har to lineære AF-motorer som Sony sier skal være rask nok til å spore bevegelige motiver opp til 30 b/sek.  

Det er med andre ord ikke noe spare-objektiv, selv om maks. lysåpning er permanent f/4. Men direkte billig er det ikke. Det må nok alle finessene ta skylden for. Som nærgrensen på 25 cm med maks. gjengivelsesforhold 0,39x, fire fokusknapper som kan reprogrammeres, ett asfærisk  og to ED-elementer, pluss ett asfærisk ED-element, den medfølgende motlysblenderen og støtte for kompensasjon mot fokuspusting (i enkelte kameraer).

Sony FE 20-70mm F4 G har ikke optisk bildestabilisator, men støtter den aktive (elektroniske) bildestabiliseringen til enkelte kameraer, og kan derfor kombinere vid bildevinkel med effektiv stabilisering også ved håndholdt video. Bildevinkel med APS-C-kameraer (f.eks. den avanserte Cinema Line FX30) tilsvarer ca. 30–105mm.

Objektivet leveres fra februar 2023 via utvalgte Sony-forhandlere og ventes å koste ca. 18.000 kroner. Les mer om Sony FE 20-70mm F4 G her.