Sony FE 35mm F1.4 GM er en kompakt og lett vidvinkel for både stillbilder og videofotografering. G Master-serien er Sonys premiumobjektiver for de mest krevende opptak, og er kjent for suveren skarphet, høy ytelse og vakker bokeh. Med 11 avrundede blenderlameller oppnås jevnt avrundede lyspunkter selv når objektivet blendes ned. Den nye 35-millimeteren følger opp FE 24mm F1.4 GM og 85mm F1.4 GM som Sonys fremste lyssterke objektiver med fast brennvidde, sammen med den prisbelønte FE 135mm F1.8 GM.

Med sine 524 gram er FE 35mm F1.4 GM lettere enn andre 35mm autofokusobjektiver med F1.4 lysåpning. Objektivet er konstruert med 14 linseelementer i 10 grupper. To elementer er av XA-typen (eXtremt Asfærisk) med en presisjon på 0,01 mikrometer for å gi høyeste skarphet, perfekt bokeh og motvirke ‘løkringer’ i lyspunkter. Ett element er av ED-typen med ekstra lav brytningsindeks. Objektivet er beskyttet mot støv og sprut med gummipakninger og fluorbelegg på frontlinsen. To lineære XD-motorer gir vibrasjonsfri AF med ‘enestående respons’, og Sonys Antirefleks nanobelegg II sikrer høy kontrast. Nærgrensen er 27 cm, det gir en forstørrelsesfaktor på gode 0,23x. Sammen med den store lysåpningen gir dette gode muligheter for selektiv fokus i nærområdet. 

I tillegg til å gi hurtig og nøyaktig autofokus, er objektivet også forberedt på manuell betjening og videoopptak. Objektivet har en manuell blenderring med 1/3 trinn klikkstopp, som kan deaktiveres så blenderen blir trinnløs. En fokusknapp kan programmeres til å feste fokus eller til andre funksjoner. I tillegg har objektivet en AF/MF-bryter. 

35mm brennvidde er i manges øyne det ideelle normalobjektivet, med lett vidvinkel som ikke forvrenger, og gjengir motivet med naturlige proporsjoner samtidig som det er anvendelig til landskap- og personfotografering. Den meget gode lysstyrken og antirefleksbehandlingen gjør objektivet også godt egnet til fotografering og filming i nattelys. 

Sony FE 35mm F1.4 GM leveres i løpet av januar, med myk veske og solid motlysblender. Prisen oppgis til 19.000 kroner. Mer informasjon hos Sony