Det er allerede kjent at japanske Rinko Kawauchi får hedersprisen for fremragende bidrag til fotografi for 2023. Vi har tidligere også omtalt kortlistede bidrag i studentkonkurransen og ungdomskonkurransen.

Nå er også vinnerne av de nasjonale konkurransene offentliggjort. Disse enkeltstående bildene er utpekt blant 200.000 innsendere til den åpne konkurransen. Det blir ikke delt ut noen nordisk nasjonal vinner i år.

Under prisutdelingen 13. april vil også hovedvinnerne av studentkonkurransen, ungdomskonkurransen, de ti kategoriene i den profesjonelle og den åpne konkurransen, samt hovedvinnere i alle konkurransene avslørt. Fotomag vil være på plass i London og rapportere fra prisutdelingen, og utstillingen som åpner 14. april i Somerset House. Denne utstillingen vil være åpen til 1. mai, før utstillingen vandrer videre til ulike byer verden over.

Flere enn 415.000 bilder fra mer enn 200 nasjoner ble sendt inn til Sony World Photography Awards i 2022, den sekstende konkurransen i rekken. Vinnere og finalister i alle konkurransene stilles ut, sammen med et 20-talls fotografier av den japanske fotografen Rinko Kawauchi, hedret med prisen Outstanding Contribution to Photography 2023.

Kortlisten og finalistene i 2023-utgaven av den profesjonelle konkurransen er offentliggjort. Finalistene går til neste runde og konkurrerer om å vinne sine respektive kategorier, der én av dem vil vinne den høythengende Photographer of the Year-prisen under prisutdelingen i London 13. april. Du finner oversikten over profesjonelle finalister og kortlister for på konkurransens nettsider.