Sony World Photography Awards er en verdensomspennende konkurranse for fotografer, og en av verdens største. Konkurransen arrangeres årlig, og ble startet i 2007. Hvert år i april deles heftige priser til vinnerne ut under en stor gala-seremoni i London, samtidig som en stor utstilling med vinnerne og de viktigste bidragene åpner. Utstillingen går videre til flere sentrale byer i verden etter at den har vært å se i London. 

Slik kan du sende inn ditt bidrag

Alle kan delta, og deltakelse er i utgangspunktet gratis. Det er to konkurranser som er aktuelle fremdeles, den åpne konkurransen, og den profesjonelle konkurransen. Til den åpne konkurransen kan hver deltaker sende inn inntil tre bilder gratis. Kategoriene er Architecture, Creative, Landscape, Lifestyle, Motion, Natural World & Wildlife, Object, Portraiture, Street Photography og Travel. Se regler og nærmere informasjon her. Innleveringsfristen er altså førstkommende fredag kl. 14 norsk tid.

Til den profesjonelle konkurransen kan hver deltaker levere en serie på 5 til 10 bilder innen hver av de ti kategoriene. Kategoriene er Architecture & Design, Creative, Documentary Projects, Environment, Landscape, Portfolio, Portraiture, Sport, Still Life og Wildlife & Nature. Se regler og nærmere informasjon her. Innleveringsfristen er fredag 12. januar 2024 kl. 14 norsk tid.