Den viktigste «mangelen» – sammenlignet med EISA-vinneren Xperia 1 IV – er at Xperia 5 IV har ett telefotokamera med fast brennvidde, der Xperia 1 IV har en ekte zoom. Skjermen er også litt mindre, men så er også mobilen mer kompakt og lettere å ha i lommen. Ellers er det meste likt: Tre baksidekameraer med hhv. 16mm, 24mm og 60mm, hver med 12 Mp, dobbelt-piksel fasefokus og 4K video inntil 60p. Et 24mm selfie-kamera (også 12 Mp) med 4K/30p.

PDX224Cover_inHand_black.jpg

Alle kameraene har HDR-støtte og bildestabilisator (ultravidvinkelen og selfie-kameraet dog bare elektronisk). Skjermen på 6,1" er som alltid hos Sony i 21:9-format, og har forbedret lysstyrke. Dette er som Xperia 1 IV en avansert multimediemobil, med masse muligheter for den kreative som både vil fotografere, ta opp video, oppleve innhold og spille.

224_Content_Creation.jpg

Foto, film og musikk

Med et kraftigere 5.000 mAh batteri, som kan lades trådløst og hurtiglades, Corning Gorilla Glass Victus glass både foran og bak, og vann- og støvbeskyttelse inntil 1,5m i 30 minutter (IP65/IP68) tåler Xperia 5 IV godt å bli brukt, og både musikkelskere og ambisiøse filmere vil sette pris på en 3,5mm analog mini-jack-utgang for hodetelefoner og/eller ekstern mikrofon. 

224_Waterproof_Green.jpgXperia 5 IV benytter Android 12, har innebygde stsreohøyttalere, og sanntids øye-autofokus med sporing uansett hvilket kamera du bruker. De tre bakkameraene leverer alle saktefilm (inntil 5x) i 4K oppløsning, og du kan koble til Sonys Vlog Monitor XQZ-IV01 (selges separat) og gjøre om Xperia 5 Iv til et ekte vlogging-kamera. Som på Xperia 1 IV har også XPeria 5 IV en egen kamerautløser som bringer deg direkte til kamera-appen, med profesjonelle muligheter for stillbilder og video. 

pdx224_screenfill_group_green.jpg

Xperia 5 IV er aningen kortere og smalere enn forgjengeren Xperia 5 III, men med større batteri er likevel vekten fire gram mer. Selfiekameraet har ingen «busslomme», det er bygget inn i rammen på toppen av skjermen. Og selv med en litt mindre skjerm enn Xperia 1 IV er oppløsningen nær identisk til multimedia og vanlig bruk, til glede også for spillentusiaster.

Sony Xperia 5 IV er i salg tidlig i oktober, og vil koster fra ca. 10.000 kroner. Fra 13. september kan den forhåndsbestilles hos utvalgte forhandlere med et lanseringstilbud der du får et par LinkBuds S trådløse ørepropper på kjøpet, til en verdi av ca. 1990 kroner. Du kan se mer av Sony Xperia 5 IV på Sonys nettsider.