Alle de tre nye mobilene har fått samme navn som i fjor, men med ‘III’ i stedet for ‘II’. Vi tolker det som et signal om at Sony nå har funnet sin strategi for dette markedet, og har stø kurs.

Sony er et selskap som lager medieprodukter, både utstyr for å lage medieinnhold, for å oppleve medieinnhold, og ikke minst er Sony også et selskap som lager innhold: de er også store på musikk, filmer og spill. Eller som de sier det selv: ‘A creative entertainment company with a solid foundation of technology.’

Mediemobiler

Sony Xperia 1 III er det nye flaggskipet blant Sonys mediemobiler. Det er helt bevisst at vi bruker betegnelsen mediemobil og ikke kameramobil: Laget for å ta stillbilder, skyte video, vise filmer og bilder, spille avanserte spill og lytte til ekte musikk. Alle de nye modellene har f.eks. 3,5mm minijack lydutgang.

De største forbedringene i kameraet er optikken: Xperia 1 III får fire objektiver bak, der alle har dobbel fasefokus med Exmor RS CMOS, og alle unntatt ultravidvinkelen 16mm har optisk bildestabilisator. 

Nytt er et variabelt teleobjektiv, det er ikke en zoom, men et kombinert 70mm F2.3/105mm F2.8. Kameraet har også sanntids AF med sporing og øye-AF for mennesker og dyr, og serieopptak med 20 bilder/sekund og støyreduksjon i dårlig lys, og en AI-zoom-løsning med ekstra høy oppløsning.

Skjerm og lyd har også fått en skikkelig oppgradering, og batteritiden er forbedret med 4500 mAh og en 30W hurtiglader som følger med. 

Xperia 5 III er litt mer kompakt og har nesten de samme spesifikasjonene, med unntak av 3D-sensoren som Xperia 1 III er alene om.

Den avanserte ytelsen og autofokusen henter Sony fra sine Alpha-kameraer. Det samme gjelder foto- og videoprogramvaren, som også har fått et løft. Da vi testet forgjengerne i fjor, var måten programvaren lot seriøse fotografer styre kameraene på, noe av det vi likte best.

Både Xperia 1 III og Xperia 5 III kommer i sommer, og vil da leveres med Android 11. Eksakt tidspunkt og priser kommer senere. Du finner mer informasjon hos Sony.