Importør:

De satser bredt, Samyang, når de både lanserer rimelige manuelle alternativer og utfordrer premium-klassen på samme tid. Den rettegnende Samyang XP 10mm f/3,5 har hele 130 grader bildevinkel, og er dermed blant de mest ekstreme ultravidvinkelobjektivene på markedet for speilreflekskameraer. Bruker du det på APS-C-format, tilsvarer bildevinkelen hhv. 15 og 16 mm (Nikon/Canon). I første omgang kommer objektivet for Canon EF, men vil senere bli tilgjengelig også for Nikon F. Dette er et objektivt spesielt egnet for landskap- og arkitekturfotografering, stjernehimmelen og for reiser. Med undervannshus (som Samyang ikke leverer) gir det også ekstra fordeler under vann, der bildevinkelen blir smalere enn på land.

Samyang XP 10MM F3.5 (4).jpgSamyangs nye ekstreme XP 10 mm f/3,5 for Canon og Nikon.

Objektivet er bygget med høy standard, i aluminiumlegering med en halvmatt overflate, og avansert optisk og mekanisk konstruksjon. Det har manuell fokusering med fokusindikator, støtter full eksponeringsautomatikk og har elektronisk blenderstyring, i tillegg til å overføre informasjon om brennvidde og lysstyrke elektronisk. Du får ingen filterfatning, men en robust, innebygget motlysblender. Objektivet veier ca. 780 gram, og koster ca. 11.000 kroner. Canon-utgaven er i salg nå.

Samyang AF 85_1.4FE_Side.jpgNy 85mm AF for Sony FE

Neste i rekken av AF-objektiver for Sonys speilløse er en lyssterk portrett-tele – Samyang AF 85mm f/1,4 FE, som vi har skrevet om før, men som vi nå kan antyde pris for. Objektivet skal være i salg i mai, og vil koste bare ca. 6.500 kroner. Les mer om Samyang AF 85mm f/1,4 FE her.

Tre nye for Nikon

I mai kommer to nye tilskudd til objektiver for Nikons speilløse Z-fatning, når Samyang leverer de manuelle Samyang MF 14mm f/2,8 Z og Samyang MF 85mm f/1.4 Z, som begge er tidligere sluppet med Canon RF-fatning. Begge er enkle og rimelige objektiver som utfyller Nikon-brukeres utvalg av optikk dedikert til den nye Z-fatningen.

Samyang MF 14_ 2.8Z_Side.jpgSamyang MF 14mm f/2.8 Z er også velegnet for landskap, arkitektur og astrofotografering. Det har som nevnt manuell fokus, og blenderen er mekanisk og manuell – det er ingen elektroniske overføringer til kameraet. Manuell eksponering og lukkerautomatikk støttes, men ikke program- eller blenderautomatikk. Objektivet er tettet med pakninger mot fukt og støv, og har innebygd solid motlysblender, men ingen filtermulighet. Samyang MF 14mm f/2.8 Z veier 810 gram, kommer i mai, og vil koste ca. 4.300 kroner.

Samyang MF 85_ 1.4Z_Side.jpgI samme serie kommer den manuelle Samyang MF 85mm f/1.4 Z. Også her er fokus og blender manuell, men her får du 72mm filterfatning og avtagbar solblender. Også dette objektivet har værtetting, men også de samme begrensningene som MF 14mm f/2,8 Z når det gjelder automatikk. Objektivet veier ca. 740 gram, nærgrensen er ca. 1m, og Samyang fremhever vakker bokeh med 8 blenderlameller, og høy bildekvalitet fra største blender. Også dette objektivet kommer i mai, og koster bare ca. 3.700 kroner.

Samyang AF 85_1.4F_Side.jpgOgså Nikons speilrefleksbrukere får et nytt alternativ med autofokusobjektivet Samyang AF 85mm f/1.4 F. Dette er en mer avansert konstruksjon med autofokus, ni blenderlameller og Samyangs nye, oppgraderte autofokusmotor Dual LSM (Linear Supersonic Motor), som fokuserer internt. Objektivet er svært kompakt, bare 75 mm langt, og veier 480 gram. Dette er et typisk portrettobjektiv, med rask autofokus og fin bokeh. Blenderen er elektronisk styrt fra nyere Nikon-kameraer, og kompatibel med alle eksponerings- og lysmålingsmetoder. Samyang AF 85mm f/1.4 F komme rogså i mai, og vil koste ca. 6.800 kroner.

Mer informasjon om de nye objektivene finner du hos importøren, Focus Nordic.