Eldar Hauge har vært næringslivsleder siden en gang i det forrige århundret. 31. januar 2024 går han av etter 15 år som daglig leder for Indra Navia, og håper å jobbe enda mer og dypere med fotografi som kunstform. Dette er hans første offentlige separatutstilling, etter å ha bidratt til en rekke utstillinger i ulike sammenhenger tidligere.

Eldar Hauge med bilder til utstillingen «Ta deg tid». 
(Foto: Vibeke Glosli.)

 

Fotografering har vært hans viktigste  mentalhygiene- og batteriladingsaktivitet i nær 50 år, og de siste 15 årene har fotografi tatt stadig mer plass. I tillegg til fotografering er han fluefisker, HiFi-freak, vinentusiast og matglad.

Et viktig vendepunkt for Hauges utvikling som fotograf kom på hans første Morten Krogvold-workshop i Vågå, for snart 10 år siden. Det har etter hvert blitt mange workshops med Krogvold, som har gitt Hauge kunnskap, perspektiv og erfaring, og betydd mye for hans utvikling som fotograf. Han har en allsidig fotografi-interesse, men har ambisjoner innen portretter og natur, særlig alle de spennende detaljene man finner i naturen. Hittil har han hatt en forkjærlighet for svart/hvitt-fotografering, men utstillingen avslører også en nyvunnet entusiasme for farger.

Bildene som vises på utstillingen «Ta deg tid» handler om å ta seg tid, om å gå nærmere, gå lavt og inn, for å se alt det vakre og spennende naturen har å by på. 

Han sier selv at han har nok en over gjennomsnittet utviklet fantasi, og ser mennesker og vesener, eventyr, opera og romferder over alt. 

På denne utstillingen forsøker han å dele dette med tilskueren. Alle bildene, med to unntak, er noen av de han har fotografert på sine mange hundre vandringene langs Askerelven og viser hvor mye vakkert man finner der, når man tar seg tid og ser godt etter.

På Facebook kan du finne mer informasjon om vernissagen og Eldar Hauges utstilling.