Tamron har lang erfaring med produksjon av alt-i-ett-zoom objektiver, som også har vunnet flere EISA-priser. 

18-300 mm F3.5-6.3 dekker et bredt zoom-område fra cirka 27 mm til 450 mm (omregnet til fullformat bildevinkler). Med 16,6x zoomområde er objektivet et allsidig reise- og allroundobjektiv. Konstruksjonen er kompakt og værbestandig. Det nye 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD er det første objektivet Tamron har utviklet for Fujifilm X-mount, og det vil også bli tilgjengelig i en Sony E-mount-versjon.

AF-motoren bruker TAMRONs lineære VXD-motor (Voice-coil eXtreme-moment Drive), som Tamron hevder gir en overlegen stille og smidig ytelse. Objektivets spesielle linseelementer er valgt ut for å gi høy oppløsning fra kant til kant, og en bildekvalitet Tamron hevder er blant de beste av alt-i-ett-zoomobjektivene.

Med en nærgrense på 15 cm i den i den vide enden og en maksimal forstørrelsesgrad på 1:2, fungerer dette objektivet også bra når du tar bilder på nært hold. Det er utstyrt med Tamrons VC-mekanisme (Vibration Compensation) som gir billedstabilisering selv med lange telebrennvidder. Det har også 67 mm filterstørrelse, den samme som andre Tamron-objektiver for speilløse kameraer.

Pris og levering

Objektivet vil være salgsklart i slutten av 2021. Priser og nærmere spesifikasjoner kommer senere.

Mer informasjon hos Tamron-importøren Focus Nordic.