Trond Johan Andersen er fotografen som ingen skulle tro kunne bli fotograf. Han kan nesten ikke se. 

Han reiste over alt og jobbet i mange år som purser i SAS, men for snart 20 år siden oppdaget legene at han hadde en godartet svulst i hodet. Da den skulle opereres bort, fikk han kraftige blødninger og svevde mellom liv og død i flere døgn. Tre fjerdedeler av synet ble borte, og han måtte gi slipp på jobben i SAS. 

Men han er mer interessert i hva han virkelig kan gjøre, ikke begrensningene tilværelsen medfører. 

d_d_024.jpgFotografi fra boken «Dust & Dreams». © Trond Johan Andersen.

Trond Johan Andersen har har hatt fotografi som lidenskap siden langt tilbake, og etter at han måtte slutte i jobben, har han konsentrert seg om å uttrykke seg gjennom fotografi som kunst. Med blant annet workshops hos fotograf Morten Krogvold og studier i dokumentarfoto ved Høgskulen i Volda har han opparbeidet seg både kunnskap og erfaring. Det har blitt tre tidligere bøker og flere utstillinger, i Norge og internasjonalt. Det er den fjerde boken, «Dust & Dreams», som lanseres i Tønsberg torsdag 7. september samtidig med utstillingsåpning på Gallerii ved Tønsberg torg. Morten Krogvold vil være til stede og «bokbade» Trond Johan Andersen.

d_d_004.jpgFotografi fra boken «Dust & Dreams». © Trond Johan Andersen.

Som svaksynt fotokunstner er Andersen opptatt av å fotografere det vi vanligvis ikke ser. Blant fotografer som har gitt Andersen anerkjennelse, er den briitiske Magnum-fotografen Stuart Franklin. Andersen formidler det levde livet, en virkelighet som ofte er mer kaotisk enn velordnet. Kameraet hjelper ham med å se, finne ut hvordan lyset avdekker våre sosiale liv og sporene vi etterlater oss.

d_d_078.jpgFotografi fra boken «Dust & Dreams». © Trond Johan Andersen.

Fotomag vil være til stede under utstillingsåpningen 7. september, og senere presentere Trond Johan Andersen, utstillingen og boken mer i detalj. Utstillingen er åpen til 23. september.