Det er ikke lett å sette fotograf Rune Johansen i bås, der han beveger seg i et grenseland mellom fotojournalistikk, dokumentar- og kunstfotografi. Særpreget hans er fargekvaliteten og blikket for det ekte og nære. 

HITLER-KONG-OLAV-OG-SISSEL-KYRKJEBO-90x94cm-C-print.jpg© Foto: Rune Johansen.

I Kunstbanken viser han både interiør-, portrett- og landskapsbilder. Hovedsakelig er de fra reiser han har gjort i Norge, og de dokumenterer en folkekultur og en norsk egenart som sjelden er fanget inn så presist. Ingen av bildene til Johansen er arrangerte. Metoden hans er å reise, se, oppdage hva som interesserer ham på stedet, og fotografere.

RUNE_jOHANSEN_FRA-GAMMELFJOSEN-120x123cm-C-print.-Foto_RJ.jpg© Foto: Rune Johansen.

Rune Johansen (f. 1957) har fotografert siden 1976, men hadde frem til 2003 sitt daglige virke som planlegger i Televerket. Johansen debuterte som fotograf på Høstutstillingen i 1990, og har senere vært representert ved en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Etter 30 år i Oslo har Johansen flyttet tilbake til Nord-Norge, og bor nå på Engeløya i Steigen kommune. Johansen har utgitt syv bøker på Press forlag, flere av dem kåret til årets vakreste bok.

Utstillingen åpner lørdag 12. mars og henger fram til 8. mai. Parallelt stiller fotograf Andrea Gjestvang ut samme sted.

Mer informasjon på Kunstbankens nettsider.