Hvis forholdene tillater det, går årets festival av stabelen i tidsrommet 10.–18. juli 2021. Antiparos International Photo Festival (AIPF) har hver sommer siden 2013 blitt arrangert på den spektakulære greske øya i Egeerhavet. Antiparos, som har ca. 1000 faste innbyggere, forvandler seg hvert år til en turistmagnet, ikke minst for skandinaver. Og her er det ikke store hoteller som trekker. Antiparos er attraktiv for sitt opprinnelige kykladiske miljø.

108.jpg

Festivalen bruker den pittoreske gamle festningsbydelen, «Kastro» til å stille ut bildene utendørs. Publikum kommer tett på både utstillerne og det lokale miljøet.

Norske bidrag

Festivalen har ofte norske bidrag, og årets jury (som er stand-by fra fjorårets utsatte festival) har Morten Løberg som jurymedlem. De øvrige som skal bedømme innsendte bidrag er Marilena Stafylidou, Barry Talis, David Frazer Wray og Stratos Kalafatis. Juryen sier de er ute etter en ny og frisk tilnærming til temaet, som er ‘The Wild Side’.

Til fjorårets festival ble det laget en video om ‘slik festivalen kunne ha blitt’. I år forsøker de igjen, med samme tema.

Sist festivalen ble arrangert, i 2019, var temaet ‘Havet’ (The Sea/Η Θαλασσα). Hver kveld åpnet landsbyen portene til gamlebyen der bildene henger fra solnedgang til sent på kvelden, for så å bli tatt fram igjen dagen etter. Innimellom er det også andre kulturelle innslag, konserter o.l. Alt var klappet og klart for en ny festival i 2020, før pandemien gjorde det nødvendig å utsette.

DJI_0001.jpgDronebildet av Antiparos Kastro tatt under en tidligere fotofestival viser hvordan festivalen er tett integrert med landsbylivet i det lille samfunnet.

Festivalen arrangeres av lokale og faste gjester på dugnadbasis. Arrangørene ber om bidrag fra folk som vil støtte festivalen. Også de som sender inn bidrag til den juryerte utstillingen betaler et mindre beløp.

Covid-19

Festivalarrangørene medgir at det er en viss usikkerhet om hvorvidt årets festival kan avvikles. De satser på, og håper på, at massevaksinering og smitteverntiltak vil gjøre det mulig å fortsette med utendørsarrangementer i Hellas i juli. Men den endelige avgjørelsen er ikke opp til festivalen sel – den vil bli tatt av greske myndigheter og lokalstyret for Antiparos. Arrangøren har satt datoen fredag 14. mai som en siste frist for å avgjøre om forberedelsene kan fullføres. Alle deltakende fotografer blir informert om avgjørelsen umiddelbart etterpå.

Men foreløpig er det 5. april som er siste frist til å sende inn dine egne bilder, her.