– For å være ærlig fikk jeg testet ut Nikon Z 50 i bare noe dager før disse smittedagene dukket opp. I tillegg jobber jeg hundre prosent. På denne korte tiden har jeg testet ut Z 50, og dette er aller første gang jeg kommenterer og deler mine erfaringer med det nye kameraet.

IMG_3898.jpgZwe Marn Tun med sin nye Nikon Z 50.

Fotografi er vinnerens lidenskap. Under oppveksten ble Zwe Marn Tun interessert i fotografi, og han har alltid hatt en drøm om å reise verden rundt for å se og oppleve forskjellige kulturer og landskaper i de ulike verdensdeler.

– Jeg synes at Nikon Z 50 er et bra kamera for reiser og ferietur (familietur), fordi det er så lett og reisevennlig. Kameraet har kjapp autofokus og er lynraskt til å ta bilder, og har ikke minst ganske god bildekvalitet. Z 50 også har vribar skjerm med pekefunksjon, det har jeg alltid hatt lyst på. Jeg liker måten APS-C bildesensoren jobber i kameraet fordi bildene var ganske når det gjelder skarphet, selv om jeg tok bilder håndholdt – det var ganske imponerende. 

c32_Z50_16-50DX__3.5-6.3_fronttop-copy.jpgNikon Z 50 med Nikkor Z DX 16–50mm F3,5–6,3 VR – objektivet som bildene er tatt med.

Han eier fra før en Nikon D810, et kamera han setter stor pris på. Det bruker han fortsatt, men nå sammen med Z 50. Du kan se hans første bilder med sin nye Z 50 øverst i artikkelen, i bildekarusellen.

– Når jeg drar på tur, tar jeg alltid med mitt Nikon D810. D810 er jo et fullformatkamera, og det kombinerer jeg med Z 50 på turen. Z 50 er like bra, synes jeg, men bare noe færre megapiksler enn D810. Og bare en liten ting kan forbedres for meg (personlig), det er selfie-modus kunne vært lengre enn 2 sekunder. Jeg kunne ikke finne innstillinger på lengre enn 2 sekunder, sier han.