Hilse på Sony ZV-1F. Er du en vlogger, eller en annen innholdsskaper, som ønsker et lett og avansert kompaktkamera skreddersydd for oppgaven, bør du se nærmere på denne modellen. Mye er gjenkjennelig hvis du har vært borti søstermodellen ZV-1 (med zoom) eller de kompakte kameraene i RX100-serien (med søker), men her har Sony skalert ned vekt og størrelse og pris for å gjøre vlogging enda mer tilgjengelig for alle. Sony ZV-1F spiller inn video i 4K eller Full HD, med mulighet til enkelt skifte til hurtigfilm. Kameraet kan også benyttes som web-kamera via USB-kabel, og dermed til strømming. Som tilbehør får du kjøpt et opptaksgrep der du kan betjene kameraets viktigste funksjoner ved hjelp av Bluetooth. På farten kan du også lade opp ZV-1F med USB-C-kabel fra en kompakt ladebank.

40aa1651-78ac-402b-9ad7-26b0d4c7ba7f.jpg

Sony ZV-1F kommer med et smart 3-veis mikrofonsystem på toppen av kameraet, men du kan også koble til ekstern mikrofon. «Fuskepelsen» følger med, og demper vindstøy under lydopptak.

Med en 20 Mp CMOS-brikke får du «digital zoom», det gir 1,5x med 4K og tar du opp Full HD kan du med høy kvalitet «zoome» 2x, og det kan du styre med fingertuppen på skjermen. Med litt kompromisser skal du kunne «zoome» 4x. Sony har en kontrastbasert autofokus, som kanskje er litt mindre responsiv enn fasefokus (vi har ikke testet ennå), men til video er det ikke sikkert det spiller noen særlig rolle. Med en 3-tommer LCD berøringsskjerm som kan foldes ut og vris er selfie-videoer lett match. Her er det ingen søker, men til video er det heller ikke nødvendig. Den kraftige ulravidvinkelen gjør det lett å få med grupper av personer, samtidig som det gir oversikt og perspektiv. 

d0bf0a40-79e4-4e3d-bec0-8c49f8cf8965[1].jpg

Det er lett å ta selfie-videoer med Sony ZV-1F. En rød ramme rundt bilde indikerer opptak sammen med den røde lampen på kamerafronten.

Du kan selvsagt også ta stillbilder med ZV-1F, men det er ikke der kameraet utmerker seg mest. Kameraet har også bare elektronisk bildestabilisator, mangler ND-filter og tar bare JPEG-filer. Med den velkjente 1"-type Exmor RS CMOS-brikken, kan vi forutsi at også stillbildene er et godt alternativ til mobilkameraer. Bildebrikken er stablet, det betyr ekstra god lysfølsomhet og lite støy. Med øye-AF finner kameraet lett presis fokus automatisk, men du kan også styre fokus med fingeren på skjermen. Med ansiktsprioritering justeres også eksponering til ansiktene som er i fokus.

Pris og levering

Sony ZV-1F kommer i november, og koster attraktive 7.000 kroner. Vi kommer tilbake med mer informasjon, og håper å kunne teste kameraet når tiden er inne.

Imens kan du lese mer på Sonys nettside.