Selv med SnapBridge er Wi-Fi-oppkobling begrenset. SnapBridge etablerer kontinuerlig trådløs kontakt via Bluetooth, men Bluetooth er for langsom alene til å kunne brukes til seriøs overføring av høyoppløste bilder. Med SnapBridge-appen kan D500 automatisk starte en Wi-Fi-oppkobling, men appen har begrenset funksjonalitet.

Hittil har Nikons kameraer med innebygd støtte for Wi-Fi, som D750 og D7200, åpnet for direkte oppkobling mot kamera-appen Nikon Wireless Mobile Utility. Denne appen gir ikke samme grad av kontroll som de fleste konkurrentenes tilsvarende apper.

Nikon D500 støtter ikke Wireless Mobile Utility-appen, direkte oppkobling krever SnapBridge eller kjøp av den store og kostbare nettverksenheten WT-7, som støtter både kablet og trådløst nettverk. Denne selges i Norge for mer enn 10.000 kroner.

Mange har kritisert Nikon for å ha markedsført Wi-Fi-funksjonalitet for iOS før denne kan leveres. Nikon har begynt å rette opp denne informasjonen i sin informasjon. 

Den tyske kunden mener at Nikon feilinformerer kundene, siden de normele forventningene til "integrert Wi-Fi" ikke er oppfylt av produktet.

Det var tyske Digitale Fotografie som først meldte om denne saken (på tysk):
http://www.heise.de/…/Kunde-vs-Nikon-Abmahnung-wegen-propri…