Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Foto

Den kontroversielle amerikanske fotografen Andres Serrano er hovedattraksjon på Nordic Light 2018, som arrangeres i Kristiansund 25.–29. april. (Foto: Andres Serrano).
Nordic Light 2018, Kristiansund 25.–29. april

Mørkt, vakkert og kontroversielt

For trettende gang skal Nordic Light sette fotografer og fotografi på kartet, denne gangen siste uke i april. I år skal ingen forlate festivalen uprovosert, om vi skal tro programmet.
 Hvorfor ble det mobilprodusentene som for alvor klarte å utnytte den digitale fototeknologien?
Noe gikk galt i overgangen fra film og fotokjemi til digital fotografering.

Tynget av konvensjoner

I hvertfall i fotobransjen. Mange så de nye mulighetene som åpenbar seg, men noen var også engstelige for at «dette digitale» skulle spenne bena under det fotografi tradisjonelt handlet om: film, fremkalling og kopier. Den tradisjonelle fotobransjen viser oss at hvis man sitter lenge nok på gjerdet,...
Antiparos International Photo Festival arrangeres i år for sjette gang på den idylliske øya i Kykladene. Festivalbildene stilles ut i Antiparos’ Kastro, den gamle delen av landsbyen. Her et bilde fra en tidligere festival.
Antiparos International Photo Festival tar imot bidrag til 6. april

Vil du stille ut dine fotografier på en idyllisk gresk øy?

Festivalen holdes i år for 6. gang, og er i ferd med å bli en av sommerens mest spektakulære fotobegivenheter på de greske øyer. Fra 7. til 15. juli preges den vakre gamlebyen på den greske øya Antiparos av fotografer og fotointeresserte fra Hellas og resten av verden. I år vil festivalen velge ut 1...
Mount A7 III
Er dette spikeren i kisten for tradisjonelle speilreflekser?

Sony A7 III førsteinntrykk

Sony lanserte denne uken sitt nye 'basic' systemkamera, Sony A7 III. Dette er et kamera som har "alt". Med ett idiotisk unntak. Vi kommer tilbake til det. 
Galaxy-S9-4colors3
Denne gangen har kameraet fått seg en solid overhaling

Samsung har lansert Galaxy S9 og S9+

Som før er S9 og S9+ sikret mot vann og støv, og de viderefører den tilnærmet rammeløse designen fra forgjengerne. Fingeravtrykksleseren har blitt flyttet litt på, og er nå plassert under kameraet i s...
5_epl9_brw_left_1442ez_slv
Olympus PEN E-PL9 kommer i mars

Ny Olympus PEN med 4K video

Olympus oppdaterer sin lille PEN med kraftigere prosessor, innebygd blitz og støtte for 4K video. Men det kompakte systemkameraet har fremdeles ingen søker.
SIGMA 14-24mm F2
Ny avansert supervidvinkel-zoom

Sigma 14-24mm F2.8 DG HSM | Art

Sigma kunngjør i dag at de vil komme med en ny, påkostet zoom i Art-serien, vidvinkelzoomen 14-24mm F2.8 DG HSM | Art. Mye glass og store dimensjoner får vekten til å stanse på nesten 1,2 kg.
Test
fujifilm_16550643_instax_mini_9_instant_1312545
Kamera eller leketøy?

Fujifilm Instax Mini 9

Digitalkameraenes inntog rundt årtusenskiftet klarte nesten å ta livet av «instant»-kameraene også. Men helt døde er de ikke, og Fujifilm rir på en stadig voksende bølge med analog moro.