Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Foto

Test
21037983_10209409524547267_2033403994_o
Pågående test – del 1

Nikon D850 - de første bildene

Vi har begynt å teste Nikon D850. Som alltid er de første bildene vi tar enkle bilder med automatikk og JPEG for å bli kjent med kameraets grunnleggende og automatiske funksjoner. Vi vil legge ut flere bilder og videoer underveis i løpet av testen.
Test
20001_Leica M10_silver_Summilux-M_35_front_RGB
Den smarte klassikeren

Leica M10 tilbake til røttene

Leica har skiftet ledelse og skifter navnepolicy. Det spørs om de ikke også er i ferd med å endre produktfilosofien. For midt blant de nye og svært moderne modellene dukker Leica M10 opp og er bare forfriskende umoderne, men også ganske smart. 
IFA-messe
Økt aktivitet i fotobransen?

Høstens nyheter renner inn

For redaksjonen har de siste ukene vært spesielt hektiske. I tillegg til å ferdigstille vårt neste nummer, har vi vært på IFA-messen i Berlin samttidig med at innboksen har bugnet av nyheter for fotointeresserte. Og da snakker vi ikke bare om tradisjonelle kameraer. IFA-messen minner oss om at fotog...
Test
X100F_Silver_FrontLeft
Fantastisk og kompakt

Fujifilm X100F

X100F har fått Fujifilms svært gode X-trans CMOS III-bildebrikke på 24 megapiksler, og det fysiske grensesnittet er overhalt. Fart og filmsimuleringer er også forbedret, og resultatet er en av de beste premiumkompaktene vi har testet. 
 Kompaktkameraer går fortsatt ned, speilreflekssalget er stabilt, mens salget av speilløse kameraer økte hele 143 %.
Kraftig økning for speilløse kameraer

SISTE: Kamerasalget øker

Elektronikkbransjens halvårstall for første halvår 2017 ble offentliggjort i dag. De viser at den kraftige nedgangen i kamerasalget har begynt å snu. Totalt er det solgt 7 % flere kameraer i første del av 2017, sammenlignet med samme periode i fjor.
 Nikon D850 kombinerer høy oppløsning, høy ytelse, høy bildekvalitet og avanserte 4K videoegenskaper.
Utfordrer både Canon EOS 5D-serien og Sony A7R II

Sniktitt på Nikon D850

I dag lanserer Nikon sitt nye flaggskip. Vi våger påstanden etter å ha prøvd Nikon D850 og gått grundig gjennom detaljene. Vel er Nikon D5 større og hurtigere, men med 45 Mp, solide video- og multimed...
Test
 Panasonic Lumix GH5 er et funn til reiser og videojournalistikk, ikke minst til prisen.
Panasonic Lumix GH5 – profesjonelt multimediekamera

Den habile filmstjernen

Det femte i rekken av Panasonics filmrettede systemkameraer er her. Lumix GH5 er nytt fra innerst til ytterst og leverer kanskje de beste videoopptakene du kan få med speilløse kameraer.
 Sony A9 har en ytelse og funksjoner som slår alt annet som hittil er laget. Og nå har Sonys fullformatkameraer fått et objektivutvakg å merke seg.
Sony rasker med seg 6 EISA-priser

Sony α9 er årets EISA-kamera

EISA – den internasjonale sammenslutningen av mer enn 50 spesialmagasiner for lyd og bilde, har kunngjort årets EISA Awards. EISA-prisene går til de av årets produkter som EISA-juryen mener er de best...
D500_16_80E_fronttop
Et stykke japansk teknologihistorie

Nikon er 100 år i dag

I dag er det 100 år siden selskapet som i dag er Nikon ble stiftet. Første verdenskrig var på hell, Japan var bare nylig  begynt å bli et moderne samfunn etter flere århundrers isolasjon, noe Russland...