Siden Fujifilm lanserte sitt X-system, har de langsomt bygget opp en stamme med kvalitetsobjektiver, og samtidig høstet godord for sine kameraer. Det hele begynte med X-Pro1, som har mye til felles med dette kameraet i det ytre, men som møtte mindre begeistring med både ytelsesproblemer, autofokussvakheter og datidens tynne objektivutvalg.

2016 er en annen verden, i tillegg til de mange fremragende og lyssterke Fujinon X-objektivene har Fujifilm konstruert en helt ny versjon av sin X-Trans CMOS-brikke i APS-C-format, nå med 24 Megapiksler. Samtidig som bildebrikken fanger mer informasjon, er X-Pro 2 utstyrt med kretser som også øker ytelsen merkbart, slik at det er uten tvil det råeste kameraet fra Fujifilm så langt.

Den unike hybride søkeren, med kombinert optisk gjennomsiktsøker og elektronisk videosøker, er ytterligere forbedret og gir det beste av to verdener. Kameraet er bunnsolid, og tåler en regnværsdag og litt til. Det er fremdeles kompakt i forhold til en speilrefleks, men er ikke bygget for å knippe på størrelsen eller materialene. Et godt grep og betjeningsknapper og ratt slik en fotograf vil ha dem er en selvfølge.

Nytt er også at video nå kan tas seriøst. Ingen 4K her, men Full HD video med 60 progressive filmruter i sekundet.

Lukkeren er en kombinert mekanisk (1/8000 sek.) og elektronisk (1/32.000 sek.), og den høyoppløste bildebrikken klarer fint ISO 12.800, og pent ISO 51.200 i utvidet modus.

Men kanskje mest markant er den nye autofokusen, kombinert fase- og kontrastfokus med dekning over praktisk talt hele bildeflaten og totalt 273 punkter.

Fujifilm X-Pro 2 er i vanlig salg og koster ca. 18.000 kroner for kamerahuset alene. 

Mer informasjon her: https://www.fujifilm.eu/…/interchangeable-lens…/model/x-pro2