Nytt fra forgjengeren TG-4 er en mer følsom og bakbelyst CMOS-brikke, som har fått 12 megapiksler i stedet for 16, og sammen med bildeprosessoren fra OM-D E-M1 Mark II klarer kameraet nå ISO 12.800, har bedre dynamikk og generelt bedre bildekvalitet. Den andre store nyheten er støtte for 4K video, samt langsom film med 120 bps opptak i Full HD. Det solide huset klarer fortsatt dykk til 15 m uten undervannshus, støt inntil 2,1 m fall, trykk på 100 kg og er frostsikkert til -10°. Et ekte tur- og reisekamera skal selvsagt registrere posisjon og omgivelser. Her er innebygd GPS, temperatursensor, manometer og kompass, og undervanns-HDR. Olympus Tough TG-5 har som sin forgjenger også støtte for RAW-filer.

Tough_TG-5_red__Product_180.jpgNy, hanskevennlig betjening.

Objektivet er det samme som hos TG-4, en lyssterk zoom tilsvarende 25-100mm F2.0. Til kameraet leveres også som tilleggsutstyr en rekke adaptere og konvertere, blant annet fisheye, telemakro, blitzdiffusor, ringlysadapter og undervannshus som tåler dykk ned til 45 m. Olympus Tough TG-5 støtter også RAW-format, er raskere enn før og har Olympus’ Pro-Capture-funksjon kjent fra OM-D-serien, som tar bilder før du trykker på utløseren.

Tough_TG-5_red__ProductAdd_001.jpgRundt objektivet er en bajonett som benyttes til å feste ulike tilleggsutstyr.

Designet er forbedret med bedre håndgrep, og raskere respons. Det er mer hanskevennlig med forbedret modusvelger og nytt kontrollhjul. Nytt er også et avansert, variabelt makrosystem med modus for mikroskop, mikroskopkontroll, fokusgafling og fokus-“stacking” med ferdige bilder i kameraet. Som typisk hos Olympus får du også 14 “kunstfiltre” for kreative effekter, og Live Composite-funksjonen som lar deg ta langtidseksponeringer mens du ser fremdriften av bildet direkte på skjermen - som om det fremkalles.

Tough_TG-5_LG-1_black__Product_011.jpg

LED-lys for makroopptak er ett av tilbehørene som finnes som ekstrautsstyr.

Olympus Tough TG-5 skal være i salg fra midten av juni, så du rekker å få det med til ferien. Du kan velge mellom rødt og svart, og prisen er ca. 4590 kroner.