Pentax K-70 er godt beskyttet mot støv og ruskevær, tåler ned til minus 10 grader, og har en 24 megapiksler CMOS-brikke i APS-C-format. Bildebrikken er uten lavpassfilter (AA-filter), og unngår dermed diffuseringen slike filtre gir. K-70 arver også Pentax’ smarte "Pixel Shift Resolution"-funksjon med bevegelseskorreksjon, som med fire eksponeringer der bildebrikken forskyves marginalt optimaliserer den reelle oppløsningen i detaljrike motiver. Kameraet har selvsagt også Pentax’ SR bildestabilisator (Shake Reduction) på CMOS-brikken.

En ny hybrid autofokusløsning kombinerer kontrastfokus og fasefokusering på bildebrikken, et prinsipp vi kjenner fra både Sony, Canon og Olympus. Dette skal gi raskere autofokus med LiveView og videoopptak, og bedre kontinuerlig fokus med video. Den vridbare LCD-skjermen er også praktisk for video.

Pris og leveringstid er foreløpig ikke kjent, men kameraet er annonsert til å koste ca. USD 650 i USA (uten skatt). Leveringstid vil bli kunngjort i begynnelsen av juli, ifølge Pentax.

Mer informasjon om nye K-70 finner du her:
http://www.ricoh-imaging.no/…/overview/digital-slreflex.html