Totalt har Sigma publisert ei veikart med åtte Cinema-objektiver, og seks av disse er konstruert for å filme i fullformat (24x36mm opptaksformat). Alle objektivene i serien er klare for høyoppløst video som 6K og 8K i følge Sigma.

De to objektivene som først lanseres for salg sent i år, er med bildesirkel på 28,4 mm tilpasset Super 35-format (24,6 mm x 13,8 mm) i proporsjonene 1:1,8, og APS-C-format (23,7 mm x 15,7 mm) i 1:1,5-proporsjon. Det er de lyssterke 18-35mm T2 og 50-100mm T2, som optisk er lik hhv. 18-35mm F1.8 DC HSM | Art og 50-100mm F1.8 DC HSM | Art. Som kjent oppgis den reelle lystransmisjonen T for videooptikk, mens «vanlige objektiver» får oppgitt nominell lysstyrke. 

Hele objektivserien er bygget solid i metall, med standardisert 95 mm frontdiameter og 82 mm filterfatning for å passe til standard videotilbehør. De har samme beskyttelse mot støv og sprut som Sigma 150-600 mm F5-6,3 DG OS HSM|Sports, og kraftige standardiserte ringer for fokusering, zoom og iris (blender), med drev som er tilpasset mekaniske overføringer. Her er det ingen autofokus, det er full manuell kontroll som gjelder. Selvsagt kan objektivene også benyttes til stillbilder, og kombineres for video og stillbilder. Men de blir nok upraktisk store og kostbare for de rene stillbildefotografene.

Her er det praktisk videobruk som er prioritert, dermed blir ikke objektivene noen lettvektere, selv om de er både kompakte og lette sammenlignet med andre profesjonelle videoobjektiver. 18-35-zoomen veier ca. 1500 gram, mens 50-100-zoomen ligger på rundt 1900 gram (vekten varierer med objektivfatning). De to objektivene vil i første omgang leveres med Canon EF-fatning og Sony E-fatning, som begge har kameraer både fra DSLR-tradisjonen og dedikerte videokameraer med sine fatninger. Dessuten vil sigma tilby industristandard PL-fatning. Sigma tilbyr også ombygging fra en fatning til en annen mot betaling.

6xFF-cine_Sigma.jpgDe seks kommende fullformatobjektivene i Sigmas Cinema-serie.

Vi vet ennå ikke når denne serien kommer i salg i Europa, men det antydes over nyttår. Priser er heller ikke klare, men det er grunn til å anta at Sigma sikter på å konkurrere på pris mot de tradisjonelle leverandørene av videooptikk. Flere uavhengige objektivprodusenter har siktet seg inn på videomarkedet. Samyang har allerede sin Xeen-serie, og Tokina har lansert sin egen Cinema ATX-serie.

Senere i 2017 og utover vil Sigma levere fullformat-zoomen 24-35mm T2.2, samt de fem lyssterke faste fullformatbrennviddene, alle med T1.5 lysåpning: 20mm, 24mm, 35mm, 50mm og 85 mm. Av disse planene kan vi utlede at den etterlengtede Sigma 85mm f/1.4 | Art for speilreflekskameraer er underveis.

Mer informasjon hos Sigma: https://www.sigmaphoto.com/cinema-lenses