Vi setter ulike merkelapper på våre tester. Det de har felles, er at det er redaksjonelle artikler, uavhengig av produsentenes meninger.

Først og fremst skiller vi mellom nyhetssaker og vurderende artikler. Nyhetssakene finner du først i magasinet, og enda oftere på nettsidene våre, her på fotomag.no.

Når vi vurderer produkter, gir vi dem merkelapper som Test, Førsteinntrykk, Prøvekjørt og Sniktitt, alt etter hva som er grunnlaget for artikkelen. 

Full-test.jpg

Full test

Dette er Fotomags grundige og uavhengige tester, der vi prøver å svare på spørsmålet: – hva kan dette produktet gjøre for min fotografi?

Vi tester kameraer, mobiler og objektiver, både ved å sammenligne tekniske egenskaper i bruk, faste motiver og bruke produktet til realistisk fotografering. Når vi bedømmer produktet, gir vi karakterer etter objektive tekniske egenskaper, og subjektive erfaringer. Vi gir også en sluttkarakter i tall og tekst, for at du skal kunne sammenligne produktene med ett blikk. Men bare ved å lese hele testen, vil du få svar på hva akkurat du er opptatt av.

En test er alltid basert på selvstendig utprøving med våre egne kriterier, der vi gjør alt vi kan for at leserne skal kunne sammenligne med våre øvrige tester.

Prøvekjørt.jpg

Prøvekjørt

En «prøvekjøring» er alltid basert på at vi har prøvd produktet med egne hender, tatt egne bilder og kunnet gjøre oss opp visse oppfatninger av produktets kvaliteter og potensial, uten at vi gir en endelig bedømmelse.

Men en prøvekjøring er ikke en full test. Det kan ha flere årsaker; vi kan ha hatt for kort tid, produktet er kanskje ikke helt ferdig, eller produsenten har stilt visse betingelser for å la oss prøve produktet. 

Førsteinntrykk.jpg

Førsteinntrykk

Et førsteinntrykk er ingen full test, og vi publiserer ikke egne bilder, derfor gir vi heller ikke her karakterer. Men bak et førsteinntrykk ligger grundig informasjon, og ofte intervju eller grunngitte spørsmål med produsentenes produkteksperter.

Du kan derfor regne med å få svar på de viktigste spørsmålene som melder seg etter lanseringen, og en første vurdering av potensialet til produktet.

Sniktitt.jpg

Sniktitt

En sniktitt er den «letteste» type testartikkel vi bringer. Vi har kanskje bare tatt i produktet, men ikke kunnet ta bilder eller vurdert det i praksis. 

En sniktitt er likevel mer enn en nyhetssak, vi kommer som regel med noen vurderinger ut fra den informasjonen vi har fått, og hva vi kan vente av produktet.