EISA-prisene er ikke basert på markedsposisjon, design eller papirytelser. EISA tester absolutt alt de honorerer og prisene som gis er basert på omhyggelige tester og faglige vurderinger av EISAs medlemsblader. 

EISA-logo-2018-sml.jpg

En del av de produktene vi får demonstrert i løpet av året tar vi inn til test, og selv om ikke alle magasinene som er tilknyttet EISA får hvert eneste produkt til test, må alle produkter være testet av et minimum av EISA-blader innenfor hver produktkategori. Kategoriene er audio/hifi, hjemmekino, TV/Video, fotografi, bilstereo og mobil elektronikk. Til sammen over 60 magasiner og nettsteder som representerer et stort antall land rundt i Europa i tillegg til Australia, Canada, USA og Asia. 

Her finner du årets EISA-priser:

I tillegg kommer det til et utvalg assosierte medlemmer blant noen av de mest kjente bloggerne i elektronikkverdenen. Alle assosierte medlemmer publiserer også årets EISA-priser slik at den totale spredningen av prisene stadig er voksende.

EISA jobber om sommeren

Mai og juni, hvor vi helst skulle sittet på terrassen og opplevd våren og forsommeren , er en utrolig travel periode. Vi skal gjennom testing av et temmelig imponerende antall produkter som ofte kommer inn i siste øyeblikk, vi deler våre erfaringer med de andre EISA-bladene og dokumenterer hva vi kommer frem til. Selv om mange påstår at det å vurdere egenskaper, lytte på lyd og se på bilder, er særdeles subjektive greier, finner man stort frem til de samme produktene – uavhengig av hverandre. Dette skjer enten man bor i Skandinavia, rundt Middelhavet eller i Australia. Ørene og øynene oppfatter kvalitet forbausende likt uansett hvilket kontinent magasinene opererer i. 

Vanligvis treffes vi på et hotell et par dager og finner ut av det. I år har vi måttet legge om det hele, og gjort mye jobb online. Det har vært krevende, og bevist at en del arbeidsprosesser absolutt ikke passer å gjøre fra hjemmekontoret. 

Ikke alle produkter kan nomineres til en EISA-pris. Produktene må ha distribusjon i et minimum av EISA-landene, og det sier seg jo selv at uten distribusjon i England, Tyskland, Frankrike, Spania, Italia, Japan eller USA blir det vanskelig å nå opp i en diskusjon, selv om produktene for er aldri så populære i Norge eller Skandinavia.

Eisa zoom screenshot.jpg

I år har EISA-juryene hatt en rekke nettmøter i stedet for å møtes fysisk. Det har gitt oss tid til refleksjon og mulighet til å se nærmere på gode produkter underveis.

På Fotomags nettsider kan du fra i dag lese om EISA Maestro-vinnerne, og de produktene som fikk EISA-priser i august. Vanligvis deles prisene ut under en tilstelning i Berlin, men fordi IFA-messen i år ble redusert til en online-event, foregår også overrekkelsene av EISA-prisene online. Vi satser på å komme råsterkt tilbake i 2021. 

Fotomag gratulerer alle vinnerne! 

EISA2.jpg

EISA-president Paul Miller har besøkt mange av nettmøtene til de ulike ekspertgruppene, og vært tilgjengelig under gruppenes arbeid.