Temaet ble bestemt lenge før den tragiske krigen i Ukraina. Men EISA-redaktørene i EISAs fotojury (som står bak konkurransen) var selvsagt klar over hva pandemien har ført med seg. Og det var nettopp for å rette oppmerksomheten mot de små og store gledene som hverdagen likevel inneholder, vi valgte temaet.

Ved nærmere ettertanke er det også klart at temaet «Glede» er minst like viktig å illustrere i en så vanskelig tid, som da det «bare» handlet om pandemien. Fotografi er unikt i sin evne til å vise menneskelige følelser, både tristesse og lykke. Vi er overbevist om at det finnes gledestunder selv når ting ser aller mørkest ut. 

Fotografi er unikt i sin evne til å vise menneskelige følelser, både tristesse og lykke.

De er viktige å minnes om, kanskje særlig akkurat nå. Ved å invitere til en internasjonal fotokonkurranse om å illustrere de gode følelsene i livet, håper vi å inspirere flest mulig til å verdsette gleden, uansett hvilke andre utfordringer vi har. Ikke for å flykte fra en vanskelig hverdag, men for å samle energi til å leve i den.

EISA-logo-ukraine.pngKrigen kom brått på de fleste, og rammet også flere av EISAs egne medlemmer.  Vi har medlemmer i Ukraina, men også i Russland, og i de landene som nå står på hodet for å hjelpe ukrainske flyktninger: i Polen, Slovakia, Tsjekkia, Ungarn, Bulgaria m.fl. Et samlet EISA med flere enn 60 medlemmer fra 4 verdensdeler støtter det ukrainske folket symbolsk med en solidarisk variant av vår egen logo, samtidig som mange gir sin støtte konkret med både menneskelige, praktiske og økonomiske bidrag.

Når vinnerne i EISA Maestro offentliggjøres, de norske i Fotomag nr. 4 i juni, og de internasjonale i alle EISA fotomagasiner i august/september, gleder vi oss til å se en stor mønstring av gledesbilder. 

Her kan du lese mer om årets EISA Maestro og hvordan du deltar i konkurransen.