[Oppdatert 14. januar med info om OnePlus 13R] Fotomag holder på å teste mobilen, og det er for tidlig å trekke konklusjoner. Men førsteinntrykket er meget lovende. Her er det bra optikk og fin bildegjengivelse. Og et meget kraftig batteri.
Ultravidvinkelen til OnePlus 13 tilsvarer 15mm f/2,0. Dette bildet er i HEIC-format, konvertert til JPEG. 1/100 sek., 400 ISO.
OnePlus 13 kommer med tre kameraer bak, og et selfiekamera foran. Selfiekameraet har 32 Mp (tilsv. 21mm), de tre bakkameraene er hhv. standardkamera på 50 Mp tilsv. 23 mm f/1,6 m/optisk bildestabilisator (OIS) og flerpunkt faseautofokus, et telefotokamera med periskop-prisme på 50 Mp, tilsv. 73mm f/2,6, OIS og faseautofokus, og ikke minst en ny ultravidvinkel, også den på 50 Mp, tilsv. 15mm f/2,0, med fase-AF, men ikke bildestabilisator.
8K video
Standardkameraet støtter videoopptak i 8K/30p, mens de andre bakkameraene leverer 4K med 30p/60p. Mobilen har mange muligheter til å justere opptaksparametre og fargeinnstillinger, men mest for full HD. Når vi publiserer vår test i neste utgave av Fotomag magasin, vil vi også teste videoegenskapene. Vi legger også ut videoeksempler fra alle våre kameratester på vår Youtube-kanal.
OnePlus 13 kommer i tre farger, kameraene er arrangert i en sirkel på baksiden sammen med en kraftig «blitz».
Mobilen benytter Android 15 og OnePlus egen grensesnitt OxygenOS 15, og skal støtte fire kommende versjoner av Android. Nytt er betydelig bedre beskyttelse mot vann, nå er denne modellen på linje med andre premium-modeller. Rammen er av aluminium, og mobilen gir en solid kvalitetsfølelse fysisk. Skjermen er en 6,82" AMOLED, meget klar, og her støttes både strømming av HDR10-video og Dolby Vision.
OnePlus 13 i hvit utførelse. Overflaten på baksiden er meget gripevennlig for en mobil.
OnePlus 13 er i handelen nå, og koster fra ca. 12.000 kroner. Det kommer også en mer kompakt og litt rimeligere (og enklere) versjon, OnePlus 13R. Den har vi ikke hatt muligheten til å prøve ennå, men nå er den i salg og koster ca. 9.500 kroner..