Panasonic har rett og slett satt en ny 25 MP Micro Four Thirds (MFT) CMOS-brikke inn i samme konstruksjon som S5 II, hentet den nye hybride autofokusen (fase- og kontrastfokus) fra samme kamera, og tilpasset det hele til Micro Four Thirds-standarden .

Resultatet er det hittil heftigste hybridkameraet med MFT-brikke fra Panasonic. Først og fremst til stillbilder, men også videoegenskapene er imponerende. Selv om videoproffene finner flere funksjoner i Lumix GH6.

Nytt er en intern 8 trinns bildestabilisator, som også kombinerer med optisk bildestabilisator opp til hele 7,5 trinn ved lange brennvidder.

Med 60 bilder/sek og kontinuerlig AF skal sporing av raske motiver være ivaretatt, med dyplæring-støtte for biler, motorsykler og dyreøyne som en bonus. 

Ny sorthvitt-modus med bl.a. Leica Monochrome-profil for dyp sort.Det kompakte huset klarer 100 MP høyoppløst multi-shot og leverer 10-bit 5,8 K videoopptak i fullt 4:3 format for svært fleksibel beskjæring, med Apple ProRes og 13+ trinn dynamikk med V-Log-profil.

To-obj.jpg

Oppdaterte objektiver

Panasonic har også nye utgaver av hhv. Leica DG Vario-Elmarit 35-100mm F2.8/Power O.I.S. og Leica DG Vario-Elmar 100-400mm F4.0-6.3 II Asph./Power O.I.S.

Panasonic Lumix G9 II kan bestilles nå, og huset koster ca. 23.000 kroner. Les mer hos Panasonic.