Importør:

Canon EOS 90D er det hittil mest avanserte speilreflekskameraet fra Canon i APS-C-format. Det er preget av ytelse, robusthet og videoegenskaper, og rettet mot amatører og entusiaster som liker å fotografere natur, sport og aktiviteter. Og kanskje den perfekte konfirmantganevn for unge som vil ha et "ordentlig kamera"? Hvis de ikke da heller velger det speilløse EOS M6 Mk II, som deler bildebrikke og mye av teknologien med EOS 90D.

Med ny 32,5 megapiksler APS-C-bildebrikke leverer EOS 90D 10 bilder i sekundet med autofokus, og 11 bilder i sekundet med liveview. Nå har også Canon fått 4K video i full bredde, og øye-AF på sitt fremste entusiastkamera. Kameraet er et tydelig signal fra Canon om at de vil ivareta de kundene som fortsatt ønsker speilreflekssøker-

Bygger på det velkjente

Den som kjenner Canon-speilreflekser i denne klassen fra før, og kanskje særlig EOS 80D, vil kjenne seg igjen med en gang. For å ta det åpenbare spørsmålet først: er det noen gode grunner til å vurdere en oppgradering fra EOS 80D til 90D? Det skal vi svare på når vi får et eksemplar til test i Fotomag.

BakTopp.jpg

Canon EOS 90D kommer i september og vil koste ca. 13.500 kroner. Mer informasjon hos Canon.