EOS R100 er ganske strippet for «flashy» funksjoner, men alt det viktigste er med, og om ikke det aller nyeste av teknologi, har Canon spandert viktige ingredienser som forige generasjon Dual Pixel CMOS autofokus med ansiktgjenkjenning og øyesporing og ikke minst: full kompatibilitet med alle Canons RF og RF-S-objektiver.

EOS R100 henvender seg til hobby- og familiefotografen som vil ha et kamera som er enkelt å bruke, men med høy bilde- og videokvalitet og systemkameraets fordeler. Kameraet har en 24,1 MP CMOS-brikke i APS-C-format, veier bare 356 gram (uten objektiv) og tar opp video i 4K 25p. Canon ser det nok også som et alternativ til mobilkameraet, som sant å si ofte er dyrere og mangler de fleste av systemkameraets muligheter.

09_EOS R100_Black_FrontSlantLeft_RF-S18-45mm.jpgDet mest kompakte kameraet i EOS R-serien hittil.

Men EOS R100 fungerer også sammen med mobilen. Med Wi-Fi- og kontinuerlig Bluetooth-tilkobling overfører du bilder og video til mobilen med Canon Camera Connect-appen. Denne appen kan også brukes til å fjernstyre kameraet.

Canon EOS R100 kommer i salg i løpet av juni, med en veiledende pris på 8799,- inkl. kitobjektivet RF-S 18-45mm. Mer informasjon finner du hos Canon.