Importør:

Det kan vi si fordi vi i en annen sammenheng har testet Leica Q, og teknisk er de identiske. Leica Q-P er rett og slett en Leica Q i ny og diskret drakt, uten den røde logoen, men med et matt sort ytre og den klassiske graveringen Leica Wetzlar på toppen. Dessuten følger det med en brun lærrem.

Leica Q-P_carrying strap_front_RGB.jpg

Prisen er 47.000 kroner, 5.500 kroner mer enn den vanlige Leica Q, som fås i sort eller silver – med rød logo. Skulle du ønske noe enda mer eksklusivt, kan du prøve å få tak i den nylig lanserte Leica Q Khaki, spesialutgaven til 49.000 kroner, som bare lages i 495 eksemplarer, og ellers helt identisk bortsett fra det ytre:

WEB_Image Leica Q Khaki Spesialutgave  leica_q_khaki_carrying_strap_front_rgb-1254255070.jpg

Mer enn bare pynt

Det er lett å smile av Leicas spesialutgaver, men Leica Q-P er (sammen med de andre Leica Q-modellene) kanskje det beste kompaktkameraet på markedet, og ideelt for reise- og gatefotografering. Bare Sony RX1R II kan sammenlignes, men det koster omtrent like mye. Leica Q vant da også EISA-prisen for beste premium kompaktkamera i 2015/2016. Så får det ikke hjelpe at designet er det nærmeste du kommer en moderne utgave av den klassiske ur-Leicaen.

Leica_Q-P_CU_1_LoRes_sRGB_340x227.jpgDet er et moderne fullformatkamera med innebygd lyssterkt vidvinkelobjektiv, et Summilux 28mm f1.7 ASPH med makromulighet, og en 24 Mp CMOS bildebrikke med følsomhet inntil ISO 50.000. Objektivet og bildebrikken er konstruert optimalt sammen, og vi kan gå god for en fremragende bildekvalitet med stor detaljrikdom. Dette kameraet har også innebygd optisk bildestabilisator.

Den innebygde søkeren er stor, med 3,68 MP oppløsning, og gir fremragende forhåndsvisning av bildet du er i ferd med å ta. Du kan også ta opp film i Full HD med 30 eller 60 bilderuter i sekundet. Skjermen er en pekeskjerm som sammen med enkle menyknapper gjør navigasjon og bildevisning intuitivt og enkelt.

Leica_Q-P_CU_2_LoRes_sRGB_340x245.jpg

Betjeningen er funksjonell og enkel, og som ofte hos Leica, laget for å la deg konsentrere deg om det viktigste – eller das Wesentliche, som de sier i Wetzlar, der Leica Q bygges. Du har et lukkertidsratt på toppen, mens objektivet har både avstandsskala og manuell blender. Gjennom å velge manuelle lukkertider eller blendertrinn, og bruke A-modus når det passer, veksler du enkelt mellom helt manuell fotografering og automatikk med blender- og lukkertidsforvalg, eller helautomatisk programautomatikk. 

Leica Q-P har selvsagt også autofokus (kan også manuellfokusere), og med live view zoom kan du sjekke fokus med opp til 6x forstørrelse.

Her er ingen innebygd blitz, men blitzskoen er på plass. Det er også Wi-Fi, som med Leicas nye FOTOS-app gir deg gode muligheter til å fjernstyre kameraet, overføre bilder til mobilen og legge dem direkte ut på sosiale medier.

Leica Q-P er allerede å få i utvalgte butikker. Mer informasjon finner du hos Leica-omportøren, Bresson AS.