I dag løfter Canon på første flik ved å kunngjøre at de «utvikler» EOS R3, og at det skal bli «Canons nyeste og ekstremt responsive og raske speilløse proffkamera». 

De avslører ikke så mye mer, hverken når det kommer, eller pris, men har offentliggjort et par bilder som kan få justeringer før den endelige lanseringen. Men noe vet vi allerede nå. 

Ryktene tilsa at Canons nye speilløse flaggskip skulle hete EOS R1, men med navnet EOS R3 bringer Canon tankene hen på den klassiske EOS3, speilreflekskameraet som hadde øyestyrt AF. For de som ikke har prøvd: det betyr at autofokus følger øyebevegelsene der øyet følger motivet. Det kommer nemlig også i EOS R3.

EOS R3 har en helt ny 35mm bakbelyst, stablet CMOS-brikke, laget for fotografering og videoopptak i høy hastighet. EOS R3 klarer 30 bilder i sekundet med elektronisk lukker, og AF/AE-sporing med minimal bildefor­vrengning for stillbilder. Det krever ekstremt rask elektronisk lukker.

Sporing av action-motiver skal være ekstremt nøyaktig med Canons neste generasjon Dual Pixel CMOS AF. EOS R3 skal være i stand til å følge øyne, hode og kroppen på mennesker som beveger seg raskt.

Byggekvaliteten skal bli på nivå med EOS-1-serien, med samme solide, støv- og vannbestandighet som f.eks. EOS-1D X Mk III.
Noen spørsmål står uten svar til senere, som f.eks. bilde- og videoformater. Vi tror Canon kommer til å dryppe flere egenskaper utover året mot lansering, men vi i Fotomag følger opp.