Når et vanlig digitalkamera tar fargebilder, setter «hjernen» i kameraet, signalprosessoren, sammen informasjon fra pikselsensorer som fanger lyset gjennom ulike fargefiltre – som regel et såkalt Bayer-mønster.

Det er ikke gratis, det koster litt både i form av at fargefiltrene stjeler lys, og at interpoleringen av pikslene medfører noe tap av detaljer.

03_123769___.jpg

Pentax K-3 Mark III Monochrome er en spesialutgave av K-3 Mark III der bildebrikken er en ren monokrom-CMOS. Pentax lover enda større toneomfang og bedre detaljgjengivelse .

Pentax’ nye Monochrome-utgave av K-3 Mark III har ikke fargefilter, og alle de 26 millioner pikslene fanger lyset i gråtoner – med bedre dynamikk, mindre bildestøy og finere detaljer.

Med unntak av noen få kosmetiske endringer er kameraet ellers identisk med det anerkjente K-3 Mk III, med Pentax’ gode ergonomi, værbeskyttelse og innebygde bildestabilisator. Prisen blir ca. 32.300 kroner. 

Fotomag kommer tilbake med full test av Pentax K-3 Mark III Monochrome. Du kan lese mer om Pentax K-3 Mark III Monochrome hos importøren, Focus Nordic.