Importør:

Fujifilm har uten tvil overtatt hegemoniet i det speilløse APS-C-markedet. De er den eneste produsenten som ikke sprer innsatsen på både fullformat og APS-C-format, og har et godt utvalg kvalitetsobjektiver, hele 29 objektiver i X-serien, samt to telekonvertere. De har også kontroll over både innovasjon og produksjon innen selskapet, og hoster opp nye produkter på løpende bånd. X-T30 etterfølger X-T20 bare to år etter, og på mindre enn tre år har Fujifilm lansert hele 12 - tolv - systemkameraer i X-serien. Hvis Fujifilm er en mygg i markedet, biter den godt fra seg.

Da vi testet Fujifilm X-T3, skrev vi at det er et perfekt reisekamera, men vi beklaget også at Fujifilm hadde droppet bildestabilisatoren de innførte i X-H1. 

Fujifilm X-T30 har samme generasjon bildebrikke som X-T3, en 26 Mp X-Trans CMOS med meget høy ytelse, bl.a. enda bedre følgefokus enn X-T3, i følge Fujifilm. 

X-T30_Black_Back.jpg

Nå skal det påpekes at vi ennå ikke har testet X-T30 ferdig, vi har brukt kameraet en periode og gjør ferdig vår endelige test til Fotomag nr. 2. Derfor bedømmer vi heller ikke annet enn de kjente spesifikasjonene og hvordan vårt førsteinntrykk av kameraet er. Men vi har god kjennskap til de øvrige kameraene til Fujifilm, og teknologien de bruker, og det gir oss et visst grunnlag til å skape konkrete forventninger til hva dette produktet vil bety. 

Fujifilm selv hevder at stillbildeegenskapene til X-T30 er de samme som på X-T3. Da vi testet X-T3, skrev vi blant annet at «flere fullformatkameraer vil slite med å sammenlignes (på bildekvalitet). ISO-innstillinger opp til 12.800 er uproblematisk».

XF16mmF2.8_Silver_FrontUp.jpg

Ny, kompakt 16mm

Samtidig med X-T30 kommer Fujifilm med en ny supervidvinkel, Fujinon XF16mmF2.8 R WR. Det har tilsvarende kompakte design som de anerkjente XF23mmF2 R WR, XF35mmF2 R WR, og  XF50mmF2 R WR. Fujinon XF16mmF2.8 R WR kommer også i sølv eller sort, har 49mm filterfatning, blenderring med 1/3 EV klikkstopp, 9 avrundede blenderlameller og veier bare 155 gram. Bildevinkelen tilsvarer 24mm på fullformat.

Les hele førsteinntrykket i Fotomag 1-2019

Når vi får låne et ferdig X-T30, kommer vi selvsagt tilbake til full test. I mens kan du lese Fotomags førsteinntrykk i sin helhet i nr. 1-2019 av vårt magasin. Klikk på bildelenken.

Skjermbilde 2019-06-10 kl. 11.14.20.png